Dilluns, 29 d'abril de 2024

Unió de Pagesos denuncia mala gestió en la malaltia de la llengua blava

El sindicat n'havia reclamat un estudi «rigorós» abans d'obligar els ramaders a vacunar tots els animals

Redacció 9 de febrer de 2016 a les 08:52

Imatge d'arxiu d'un camí ramader. Foto: Arnau Urgell


Unió de Pagesos ha denunciat que el Govern espanyol obliga a vacunar bona part dels ramats catalans d'ovelles, cabres i vaques contra el serotipus 8 de la llengua blava, segons l’ordre estatal publicada ahir, sense tenir en compte els efectes secundaris d'aquesta vacunació, que l’any 2008 van provocar la mort de molts animals, a més de problemes en la reproducció i en la salut dels animals i en la productivitat dels ramats.

A més, el sindicat considera que aquest ordre no té en compte que a Catalunya no hi ha cap cas d’animal amb el virus, mentre a França, on el virus sí està present, no s’ha obligat a una vacunació massiva com aquí. A més, als ramaders del País Basc se’ls permet la vacunació voluntària. El posicionament dels pagesos arriba uns dies després que el Departament d'Agricultura hagi anunciat la posada en marxa de l'estratègia per prevenir la malaltia. Prèviament, Unió de Pagesos n'havia reclamat un estudi "rigorós".

Aquesta mesura ve determinada per l’Ordre AAA/107/2016, que regula la campanya de vacunació d’ovins i bovins contra el serotipus 8 de la llengua blava, de forma voluntària al País Basc, i en canvi, de forma obligatòria, i abans de 30 d’abril de 2016, a tot Navarra, part d’Aragó i a 27 comarques catalanes, entre les quals el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació