Dimecres, 1 de maig de 2024
esports

Espot acull amb nota la Copa del Món de telemark

La coordinadora de la Federació Internacional ha qualificat de "perfecta" l'organització de la prova

Redacció 8 de febrer de 2016 a les 11:09

Un esquiador competint en una de les proves de divendres. Foto: May Peus


La Copa del Món de Telemark ha finalitzat aquest diumenge a l'estació d'esquí d'Espot amb la disputa d'una de les proves més emocionants, l'Esprint Paral·lel, que ha posat punt i final a tres intensos dies de competició d'aquesta especialitat, d'un segle d'antiguitat, el distintiu principal de la qual és que el taló no va fixat a l’esquí. La nevada caiguda la matinada de dissabte a diumenge ha ofert unes òptimes condicions als corredors i en especial a Johanna Holzmann, que ha aconseguit vèncer a la gran favorita i líder del rànquing absolut des del 2014, Amelie Reymond.

En homes, els vencedors del clàssic i de l'esprint es van jugar la corona a l'Esprint Paral·lel. Es va imposar el francès Philippe Lau, que va guanyar després de fer totes les rondes eliminatòries de manera impecable, cosa que va provocar que l'alemany Tobias Müller quedés relegat a la segona posició. La resta de guanyadors de la competició han estat l'alemany Tobias Mueller i la suïssa Amelie Reymond en el Clàssic; així com Philippe Lau i novament Amelia Reymond en l'Esprint.

Bona nota per Espot

En finalitzar la competició, la coordinadora de telemark de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), l'eslovena Andreja Jovan, explicava que "després de tres anys, finalment hem tornat a aquesta espectacular muntanya i estic contenta perquè hem fet tres carreres molt bones, hi ha hagut bona meteorologia i bona neu i espero que els organitzadors ens tornin a convidar a Espot, perquè el funcionament d'aquesta Copa ha estat perfecte".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació