Dissabte, 20 d'abril de 2024

La incorporació dels joves al món agrari, més difícil a muntanya

Unió de Pagesos assessora a Tremp sobre el relleu generacional

ACN 3 de febrer de 2016 a les 10:29

La xerrada ha tingut lloc al Centre Cívic Tarraquet. Foto: ACN


Unió de Pagesos ha ofert aquest dilluns una xerrada a Tremp sobre el relleu generacional. Durant la sessió s'ha assessorat els pagesos sobre la transmissió d'explotació agrària en vida o per herència. La ponència ha anat a càrrec d'Elena Peiró, advocada de l'empresa de serveis Agroxarxa, qui ha dit que a les comarques del Pirineu és una de les zones de Catalunya on costa més produir-se aquest relleu generacional.

Peiró ha explicat que la majoria de vegades quan es vol fer ja és massa tard, d'aquí l'assessorament d'Unió de Pagesos. Peiró ha explicat les figures jurídiques més destacades a l'hora de transmetre l'explotació i ha resolt els dubtes sobre les donacions, les herències, els pactes successoris, i les implicacions legals i fiscals de cada tipus de transmissió.

Peiró ha dit que a les comarques de la plana de Lleida els joves veuen l'agricultura o la ramaderia com una sortida laboral cosa que costa més de passar amb els de les comarques de muntanya. A la xerrada hi ha assistit una trentena de persones del Pallars Jussà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació