Divendres, 19 d'abril de 2024

MAPA: Un país de 135 paisatges

L'Observatori del Paisatge de Catalunya posa a la xarxa tota la informació recollida als set catàlegs elaborats per l'ens

Redacció 28 de gener de 2016 a les 09:08


Catalunya és un país de 135 paisatges. Una xifra que surt després d'anys de feina de l'Observatori del Paisatge de Catalunya i que ara es pot consultar amb diversos formats. El mapa mostra les 135 unitats de paisatges que sorgeixen dels set catàlegs elaborats per l'ens, resseguint de punta a punta tot el país. El clima, el relleu, la vegetació, el patrimoni i l'activitat humana són alguns dels elements clau. 

Cadascuna de les unitats de paisatge està relacionada amb un document que explica àmpliament els seus trets diferencials, a més de fer-ne un anàlisi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats. Els valors de cada lloc i el seu estat de conservació són cabdals en cada informe, que està acompanyat d'un seguit de propostes de millora elaborades pels tècnics de l'Observatori. 

El mapa es pot descarregar en cinc formats de consulta diferents: pdf, shape d'ArcGis (shp), kml de Google Earth, enllaç al servei WMS i a la plataforma d'Instamaps.

L'Observatori espera que serveixi tant a nivell acadèmic, com per definir el planejament urbanístic dels territorials, per dur a terme iniciatives culturals, per fer tasques de promoció turística i perquè la població prengui consciència del patrimoni paisatgístic del país. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació