Divendres, 19 d'abril de 2024

La filla de Fassman es querellarà contra el telefilm sobre el seu pare

Maria Mir-Rocafort, filla del popular mentalista de Sort, creu que s'ha "atemptat al seu honor" | És autora de la biografia de Fassman, que posa a disposició dels lectors de Pallars Digital

Jordi Ubach 22 de gener de 2016 a les 11:18

Un moment del rodatge amb Nausicaa Bonínn i Juanjo Puigcorbé. Foto: ACN


Maria Mir-Rocafort, filla del conegut mentalista, hipnotitzador i psicòleg de Sort Josep Mir Rocafort, conegut artísticament com a Fassman, ha mostrat el seu malestar pel tractament de la imatge del seu pare al telefilm Fassman, l'increïble home radar, protagonitzat per Juanjo Puigcorbé, dirigit per Joaquim Oristrell i estrenat aquest dilluns a TV3. Ho ha fet a través del seu perfil de Facebook, on ha anunciat que presentarà una querella contra Mallerich Films Paco Poch, Alicorn Film, TV3 i TVE per "atemptar contra l'honor" de José Mir Rocafort.
 

Buenas tardes, amigos y compañeros. Los miércoles tengo clase tempranito en el pueblo y no puedo ponerme aquí hasta las...

Posted by Maria Mir-Rocafort on Miércoles, 20 de enero de 2016


A més, la filla del popular mentalista pallarès també ha denunciat el plagi d'algunes parts de la biografia de Fassman que ella mateixa va escriure i publicar l'any 1999, en commemoració del centenari del seu naixement. Al mateix temps, Maria Mir-Rocafort ha agraït als "amics de Sort que em paren pel carrer per dir-me que en el personatge presentat a la pel·lícula no es reconeix al professor Fassman i que els va semblar molt malament que utilitzessin el seu nom per obtenir audiència".

Per tal "que tothom conegui la veritable figura de Fassman", Maria Mir-Rocafort ha posat a disposició de tots els lectors de Pallars Digital i de forma totalment gratuïta la biografia del mentalista, escrita per ella mateixa. L'obra, de 530 pàgines i titulada Fassman. El poder de la voluntad, es pot aconseguir enviant un correu electrònic a la pròpia autora a la direcció mariapmir@gmail.com.

Una vida marcada per la seva infància

José Mir Rocafort va nàixer a Sort el 1909. L’endemà de nàixer va ser separat de la seua família i traslladat a un molí de Soriguera, on va viure fins als cinc anys. Amb nou va descobrir uns llibres a les golfes que el van iniciar en el mentalisme. A l’últim curs de batxillerat es va traslladar a Barcelona, on va començar a fer actuacions espontànies que el van portar fins a París. Va tornar a Espanya a finals del 1927 i setze anys després el va contractar el circ Price de Madrid.

El 1948 va iniciar la primera gira americana i catorze anys després es va retirar dels escenaris per dedicar-se a la parapsicologia, inaugurant a Barcelona l'Institut Fassman, on va treballar fins tres mesos abans de la seva mort. Va morir a Barcelona el 1991.
 

VÍDEO: Recupera el telefilm Fassman, l'increïble home radar

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació