Dissabte, 20 d'abril de 2024
ESPORTS

Eugeni Roselló busca repetir el triomf del 2013 a la Spine Race

La cursa britànica més "brutal" ha arrencat avui amb la participació del de la Pobla de Segur

Jordi Ubach 9 de gener de 2016 a les 12:49

Eugeni Roselló, enmig de la neu de la Spine Race que va vèncer, al 2013. Foto: Haglöfs


Eugeni Roselló intentarà recuperar, des d'aquest matí, el tron de la Spine Race, que s'autodefineix com la “cursa britànica més brutal”. No en va, consisteix en 430 quilòmetres –amb només cinc avituallaments en ple hivern. L'ultracorredor de la Pobla de Segur, –que disputa la prova per quart any consecutiu,– va saltar a la fama després de guanyar-la el 2013. El 2014 va haver d'abandonar per una hipotèrmia i l'any passat, a causa d'una lesió al lligament del genoll.
 
La cursa recorre tot el Pennine Way, un dels senders més emblemàtics del Regne Unit que passa pel Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Parc Nacional de Northumberland, acabant a la frontera escocesa. Es tracta d'una cursa només apta per a corredors de nivell i experiència. I és que al quilometratge se li sumen unes condicions meteorològiques habitualment molt adverses amb neu, gel, fang, pantans, vents forts i pluja.
 
Té 430 quilòmetres, uns 12.000 metres de desnivell positiu acumulat, només cinc avituallaments i no està marcada, de tal manera que els corredors s'han d'orientar amb un GPS. El punt de sortida és a Edale, entre Sheffield i Manchester, i acaba a Kirk Yeholm. El temps màxim per acabar-la és de 168 hores.

Nascut a la Pobla de Segur el 1980, Eugeni Roselló és considerat un dels millors corredors d'ultradistància de Catalunya i de l'Estat. Les evolucions de Roselló a la Spine Race es poden seguir a través del següent live-tracking.
 

Segueix EN DIRECTE les evolucions d'Eugeni Roselló a la Spine Race

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació