Dimarts, 30 d'abril de 2024

Millores tecnològiques a la subestació elèctrica de Montanyana

Endesa inverteix 96.000 euros per reforçar la xarxa de transport elèctric al Pirineu

Redacció 4 de gener de 2016 a les 10:18

Imatge de la subestació elèctrica de Montanyana. Foto: Endesa


Endesa ha renovat sis seccionadors de tres línies d’alta tensió a 132 kV de la subestació elèctrica de Montanyana, en el municipi de Sant Esteve de la Sarga. La companyia ha invertit un total de 96.000 euros per reforçar la xarxa de transport als Pirineus en una actuació que ha consistit en canviar sis seccionadors antics per uns de més moderns, amb els quals es pot maniobrar electrònicament i a distància.

Aquesta innovació compta amb un sistema d’actuació remota, que permet accionar dispositius de maniobra de la subestació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Així, s’evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric. 

Per altra part, s’han renovat les bases de formigó que sustentaven els seccionadors. Els han canviat per unes noves bases d’acer galvanitzat més fiables i duradores, amb connexions d’alumini. L’actuació representa una millora en fiabilitat i seguretat, ja que suposa una renovació cap a uns dispositius més nous i moderns. Hi ha una millora tan en la qualitat com en la continuïtat del servei i en redueix les necessitats de manteniment. 

La inversió, aportada íntegrament per la companyia forma part del pla d’actuació d’Endesa per a millorar les infraestructures elèctriques de les comarques lleidatanes. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació