Diumenge, 5 de maig de 2024

La crisi de neu i de fred preocupa les estacions d'esquí

Cap complex té obertes totes les seves pistes, i la manca de precipitacions obliga a traslladar neu amb camions i màquines trepitjaneu | Des de fa més d'un mes no es registra al Pirineu una nevada intensa

Àlvar Llobet 31 de desembre de 2015 a les 09:48

Imatge d'una de les pistes de Baqueira Beret. Foto: Baqueira Beret


No neva ni tampoc fa fred per crear neu artificial. Els desitjos climatològics d'aquest mes de desembre comencen a ser un maldecap pels responsables de les estacions d'esquí lleidatanes, que veuen com les reserves de neu del Pirineu són molt inferiors a les de fa just un any. 

Si a finals del 2014 hi havia 305 hectòmetres cúbics, ara en són només 182, una xifra que ha obligat les estacions a acumular neu a cotes baixes per garantir, almenys, un mínim d'espai esquiable durant aquestes festes de Nadal.

Cap estació té totes les pistes obertes

El desembre sec i càlid d'enguany ha provocat que cap estació lleidatana tingui la totalitat de les seves pistes obertes. De fet, bona part de la neu que hi ha ara mateix a Baqueira Beret o a Port Ainé ha estat traslladada amb camions o màquines trepitjaneu.

Baqueira Beret té obertes 81 de les 103 pistes; Boí Taüll, 15 de 51; Port Ainé, 10 de 25; Espot 13 de 22; Tavascan 7 i Port del Comte només 2.

Cap nevada intensa en tot el desembre

I és que des de fa més d'un mes que no es registra una nevada intensa al Pirineu lleidatà. La darrera es va produir el passat 27 de novembre, i d'ençà, les precipitacions han estat dèbils i insuficients com per cobrir els espais esquiables de les estacions. Sembla, però, que un front creuaria el Pirineu entrat el 2016 per portar noves nevades a partir de dissabte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació