Divendres, 26 d'abril de 2024

​Desencallades les obres del regadiu de la Conca de Tremp

Una partida de 320.000 euros provinent del FLA permetrà reprendre a principis d'any un projecte encallat des del mes de juny

Jordi Ubach 22 de desembre de 2015 a les 09:10

Imatge d'arxiu de les obres del regadiu de la Conca de Tremp. Foto: Arnó


Les obres de modernització i ampliació del regadiu de la conca de Tremp, aturades des del passat mes de juny per falta de liquiditat, es reprendran a principis d'any després que el Departament d'Agricultura hagi reservat una partida de 320.000 euros provinents del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) del 2015, pagats per Hisenda el passat dimecres. Aquesta partida, signada a través d'un acord de govern, es destinarà a acabar una de les primeres fases de l'obra, consistent en soterrar uns 180 metres de tubs en el tram final del regadiu. 

L'obra s'adjudicarà directament a través del Departament d'Agricultura entre els mesos de gener i febrer, amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits, avançar en els treballs i acabar aquesta fase el més ràpidament possible. El conjunt de l'obra ha de servir per substituir l'antic subministrament per gravetat per un altre a pressió i ampliar la superfície regable de les 1.800 hectàrees actuals a un total de 4.634 als municipis de Tremp, Talarn, Isona, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Llimiana.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha manifestat la seva satisfacció per la represa de les obres d'una infraestructura "bàsica" per la conca de Tremp. De la seva banda, el president de la Comunitat de regants de la conca de Tremp, Josep Durany, s'ha mostrat satisfet perquè s'acabi el tram en qüestió i a l'espera de que comencin "com més aviat millor" els següents trams, inclosos en les següents fases de l'obra. 

Un projecte aturat sis mesos

Les obres de modernització i ampliació del regadiu de la conca de Tremp van quedar paralitzades a finals del passat mes de juny per problemes financers, ja que una de les empreses que formaven part de la UTE que executava l'obra va entrar en concurs de creditors. Arran de l'aturada, els regants van reclamar una mesura d'"urgència" per reprendre unes obres llargament reivindicades.

La Generalitat ja es va comprometre a "fer tot el possible" per finalitzar aquesta fase del projecte en una visita del conseller d'Agricultura a Tremp. La visita va servir al conseller per endur-se les reivindicacions dels regants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació