Dimarts, 7 de maig de 2024

La Lira de Tremp acull un any més la Cantata de Nadal

Enguany l'espectacle es titula "Prec eixut de Nadal" , de Jaume Torrent i sobre poemes de Narcís Comadira

Redacció 18 de desembre de 2015 a les 19:00

La Cantata de Nadal ja és una tradició del Nadal trempolí. Foto: Camerata Sant Cugat


Un any més, per Nadal, Tremp serà una de les seus de la Cantata de Nadal que ofereix la Camerata Sant Cugat, dirigida pel trempolí Xavier Baulies. Cada Nadal, des de fa onze anys, la Camerata organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composta especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país. Una iniciativa sorgida de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans, cantada conjuntament amb la Coral Polifònica de Tremp.

La cantata "Prec eixut de Nadal" és el resultat de la unió compositiva de dos grans creadors: el compositor Jaume Torrent (Barcelona, 1953) i el poeta Narcís Comadira (Girona, 1942). Els textos de la cantata estan basats en una selecció de poemes de Narcís Comadira. L'obra conté vuit parts musicals simfònico-corals precedides de preludis sobre els quals l'actriu Mercè Arànega recita els versos dels poemes i una ària per a soprano interpretada per la santcugatenca Laura Brasó.

Com en les edicions anteriors, el concert es completa, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel amb la participació de la soprano sueca Josefin Lidén. A la segona part després de l'estrena de la Cantata de Nadal no poden faltar nadales del repertori català. L’estrena tindrà lloc a l'Espai Cultural La Lira de Tremp aquest dissabte a les 18h.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació