Divendres, 19 d'abril de 2024

La Pobla de Segur presenta un inventari sobre el patrimoni històric de Collegats

Els historiadors Pau Castell i Jacinto Bonales estan fent una recerca dels elements d'interès històric, cultural i natural d'aquest espai

Jordi Ubach 16 de desembre de 2015 a les 09:48

Collegats, un espai natural encara desconegut. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


El Molí de l'Oli de la Pobla de Segur acollirà aquest dissabte a partir de les 19h de la tarda la presentació d'"El patrimoni històric de Collegats. Camins, ermites, torres i molins. Els silencis del temps", un extens inventari dels elements d'interès històric, cultural i natural del municipi que estan ultimant els historiadors Pau Castell, especialista en història medieval, i Jacinto Bonales, especialista en paisatge històric de Catalunya.

Prèviament, es farà la presentació del treball de recerca "Collegats, un petit paradís" de Joan Fontelles Batalla, un jove de l'Institut de la Pobla de Segur que ha centrat el seu treball de 2n de Batxillerat en aquest espai natural del Pallars. 

Projecte Collegats

Collegats és un projecte de desenvolupament local impulsat per l'Ajuntament de La Pobla de Segur amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, centrat en l'entorn de l'espai natural Collegats - Roques de Queralt. Té com a objectiu dinamitzar l'aprofitament dels recursos naturals i l'ecoturisme i la creació de l'ocupació local en aquests àmbits.
 
Una de les actuacions del projecte ha estat la recuperació de 8 quilòmetres de senders que conformen una xarxa de 40 quilòmetres d'itineraris per fer a peu o en bicicleta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació