Diumenge, 5 de maig de 2024

Excés de turistes a Mont-rebei?

Jordi Peró resumeix en un vídeo de 30 segons l'afluència massiva de senderistes al congost de Mont-rebei

Jordi Ubach 11 de desembre de 2015 a les 09:51

El pont de la Puríssima és, per a molts turistes, una bona oportunitat per visitar els indrets amb més encant de les nostres comarques. Un d'ells, sens dubte, és el congost de Mont-rebei, que cada any rep un elevat nombre de visitants disposats a gaudir de l'espectacle d'aquest paratge natural. El fotògraf trempolí, Jordi Peró, va immortalitzar el passat diumenge dia 6 un total de cinc minuts resumits en un vídeo de trenta segons que va piular a Twitter.  

En aquest vídeo accelerat s'hi poden observar desenes de senderistes passejant per la banda catalana del congost, en el camí excavat a la roca, tot fent-se fotos i fins i tot, en alguna ocasió, desafiant els límits de la gravetat per aconseguir la millor instantània. Una imatge que poc a poc va sent una constant en dates de major volum de turisme, com són els caps de setmana, ponts o festius. Es calcula que en dos anys el congost de Mont-rebei ha doblat la xifra de visitants anuals, que ha passat de 35.000 a 70.000.

Ha arribat el congost de Mont-rebei al límit de la seva capacitat turística? Cal regular el turisme en un indret natural i sensible com aquest? Suposa un perill pels visitants el fet que hi circuli tanta gent? Pot provocar l'afluència massiva de turistes un canvi visual i natural en l'entorn?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació