Dijous, 2 de maig de 2024

​Ciuraneta denuncia una reducció del 75% dels ajuts estatals al desenvolupament rural

El conseller d'Agricultura lamenta els "greuges" de l'Estat i assegura que seguiran "lluitant"

ACN 10 de desembre de 2015 a les 09:08

Segons Ciuraneta el PP no creu amb el desenvolupament rural. Foto: Agricultura


El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi Ciuraneta, ha denunciat aquest dimecres que l'Estat ha reduït els ajusts al desenvolupament rural de Catalunya un 75% amb el nou sistema de càlcul dels fons de la PAC. "El govern espanyol menysté els agricultors i agricultores i les persones que viuen en zones rurals amb aquesta davallada intolerable dels fons destinats al país", ha lamentat Ciuraneta, que ha explicat que el pressupost per al pla de desenvolupament rural, vinculat a la Política Agrària Comuna 2016-2020, passa de 230,4 a 57,3 milions d'euros i que, a més, obliga la Generalitat a avançar els pagaments de les aportacions de l'estat espanyol. El conseller s'ha mostrat decebut amb l'actitud del Ministeri perquè només reben "greuges i no propostes" però ha afirmat que no deixaran de "lluitar".

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha assistit aquest dimecres al Consell Consultiu de Política Agrària per denunciar la important reducció dels fons de l'Estat al desenvolupament rural de Catalunya. Jordi Ciuraneta ha criticat la "voluntat recentralitzadora" del govern espanyol en matèria agrària amb el nou model que planteja el ministeri d'Agricultura per calcular els fons per aquesta matèria. És per això que ha lamentat que l'Estat pretengui "anul·lar amb l'ofec econòmic" les polítiques pròpies vinculades a la nova PAC acordades entre el Govern i el sector.

Ciuraneta també troba "inconcebible" que l'administració de l'Estat no hagi explicat la seva participació al programa de desenvolupament rural tot i haver-se posat en funcionament: "S'ha començat a implementar sense conèixer l'aportació de l'administració estatal". "És evident que amb una retallada del 75% no podrem fer tot el voldríem però no deixarem de lluitar", ha sentenciat a la sortida de la reunió al ministeri d'Agricultura, on ha afegit que "nosaltres venim a fer feina, però sortim amb la decepció de veure només greuges i no propostes".

El conseller d'Agricultura també ha denunciat que el Ministeri pot executar els fons europeus fins el 2023, tres anys després de la seva assignació, de manera que la Generalitat haurà d'avançar els diners si es volen complir els terminis previstos. Finalment, Ciuraneta ha expressat la seva decepció amb l'actitud del ministeri i, en concret, amb la del secretari general d'Agricultura, Carlos Cabanas.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació