Dimecres, 1 de maig de 2024

El Pallars, amb «La Marató», enguany dedicada a la diabetis i l'obesitat

Les comarques pallareses organitzen, com cada any, un seguit d'activitats de tot tipus per recaptar fons

Redacció 10 de desembre de 2015 a les 08:50

La Marató està dedicada aquest any a la diabetis i l'obesitat. Foto: La Marató


El proper diumenge La Marató de TV3 arribarà a la seva 24a edició amb un programa dedicat a la diabetis i l'obesitat, les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Al llarg de quinze hores d'emissió en directe, La Marató combinarà divulgació científica, testimoniatge i entreteniment per donar a conèixer dues malalties que afecten un de cada quatre catalans, la meitat dels quals ho desconeixen.

La ciutadania tornarà a fer un desplegament participatiu excepcional al voltant del programa. Els carrers de les poblacions catalanes s'ompliran de l'ambient festiu i solidari de les més de 2.000 activitats que organitzaran associacions i col·lectius d'arreu. A les seus telefòniques, 2.300 voluntaris recolliran la solidaritat que arriba en forma de trucades de donatius. I milers de persones seguiran el programa per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i internet.

Serà una nova edició d'un programa que cada any aconsegueix una fita excepcional: convertir la força de la mobilització social en una injecció de recursos per a la recerca biomèdica i en una eina de sensibilització i divulgació úniques. Al llarg de 23 edicions, La Marató de TV3 s'ha convertit en un projecte plenament arrelat i identificat amb la ciutadania. Com a resultat d'això, ha recaptat més de 142 milions d'euros i ha impulsat 680 projectes de recerca sobre un ampli grup de malalties greus. 
 
Activitats al Pallars
 
Les comarques pallareses, com no podia ser d'una altra manera, participen activament de La Marató. Així, entitats i associacions de tota mena han organitzat activitats per a tots els gustos que podeu consultar en els links que us facilitem a continuació.
 

Activitats previstes al Pallars Jussà

Activitats previstes al Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació