Dissabte, 20 d'abril de 2024

Subhasten 14.000 metres cúbics de fusta a Llavorsí

Aquesta és la segona vegada que es realitza una concentració de l'oferta fustera dels boscos públics a Catalunya

ACN 4 de desembre de 2015 a les 19:03

La subhasta va tenir lloc dijous al matí a Llavorsí. Foto: Ajuntament de Llavorsí


Responsables del Departament d'Agricultura, representants del sector forestal, organitzacions de propietaris forestals privats, ajuntaments i empreses de transformació de fusta s'han reunit aquest dijous a Llavorsí per portar a terme la segona subhasta de fusta de Catalunya. En total s'han subhastat 14.000 m3 de fusta provinents dels boscos de 12 entitats locals. La subhasta ha adjudicat el 75% de de la fusta i ha permès recaptar 120.000 euros, que són importants per als pobles del Pirineu.

Aquesta és la segona vegada que es realitza una concentració de l'oferta fustera dels boscos públics d'aquestes dimensions a Catalunya i pretén dinamitzar la gestió del medi natural. Aquests treballs permetran la millora de més de 200 hectàrees, generen uns 30 llocs de treball directe i uns 300 d'indirectes. La venda dels lots de fusta s'ha realitzat ràpidament i amb interès per part de les empreses i s'ha demostrat que el canvi impulsat pel Departament d'Agricultura amb el sistema de concentració de l'oferta ha tingut un èxit clar.

Els treballs que es realitzaran per executar les subhastes venudes suposaran la regeneració de zones envellides, reducció de competència en zones molt espesses, reducció de càrregues de combustible, millora de diversitat i de condicions per a ús públic, així com afavoriment de la producció de bolets. A més de generar una activitat socioeconòmica molt necessària per a aquest territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació