Dissabte, 20 d'abril de 2024

​Es lliuren els premis del 25è Concurs Literari Intercomarcal «Anton Navarro»

Amb 169 treballs a concurs i 19 centres participants

Redacció 30 de novembre de 2015 a les 09:12

La Lira va acollir l'entrega dels treballs premiats. Foto: CNL


Aquest diumenge s'han lliurat els premis del XXV Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil Anton Navarro, organitzat pels consells comarcals de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, i els serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística. L'Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit els vint finalistes i guanyadors de les 6 categories del concurs, que inclou alumnes de 19 centres educatius de les tres comarques des de 1r d'Educació Primària fins a 2n de Batxillerat.

En aquesta edició, com en els certamens anteriors, la temàtica dels treballs ha estat lliure, i com en les darreres tres convocatòries, s'ha introduït l'ús de la variant dialectal ribagorçano-pallaresa en les bases del Concurs, no com a condició obligatòria, però sí com a aspecte important a valorar. En total, 169 treballs han arribat enguany a la fase final del Concurs, escollits pels centres educatius participants. 

L'acte ha comptat amb la presència de nombrós públic i d'autoritats de les institucions organitzadores: Constantí Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà; Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça; Anna Panisello, vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Sobirà; Joan Ubach, alcalde de Tremp, i Paquita Sanvicén, directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida.

El jurat, format pels mestres Ramon Freixa, Núria Ballabriga i Lola Abelló han arribat al veredicte següent:

Categoria A (1r i 2n de Primària)

Guanyador: Els nens i els llops d'Aarón Castro Expósito del Col·legi M. Immaculada de Tremp.
Finalistes: El robot i el nen de Pau Corbera Ferrando de l'Escola de Rialp i La Fraga i la Sira d'Agnès Feliu Casal de l'Escola de Llavorsí.
Accèssit: El ratolí pallasso d'Eloi Escudero Ribó de l'Escola d'Alins.


Categoria B (3r  i 4t de Primària)

Guanyadora: Un barret per cada cap de Queralt Fisas Bellés de l'Escola d'Alins.
Finalistes: Què vull ser de gran? de Jana Corbera Ferrando de l'Escola de Rialp i El llop i la puça de Maia Moner Font de l'Escola de la Vall de Boí.


Categoria C (5è i 6è de Primària)

Guanyador: L'origen de les falles de Josep Alonso Badia de l'Escola Ribagorçana del Pont de Suert.
Finalistes: La pastora Paulina de Clara Cazorla Bonet de l'Escola Ribagorçana del Pont de Suert i El poder de les herbes de Judit Bernadó Puig de l'Escola Aeso d'Isona.
Accèssit: La superdona d'Ariadna Delgado Pintiado del Col·legi M. Immaculada de Tremp.


Categoria D (1r i 2n d'ESO)

Guanyador: Un sopar desastrós de Joan López Jiménez de l'Institut de Tremp.
Finalistes: A plaeret d'Emma Ribera Prió de l'Institut de Tremp i Pastís de xocolata de Ferran Castells Ferrer del Col·legi M. Immaculada de Tremp.


Categoria E (3r i 4t d'ESO)

Guanyador: Molles de pa de Vicenç Zurriaga Garcia de l'Institut Hug Roger III de Sort.
Finalistes: L'ànima del poble d'Adrià Ibáñez Pelegrí de l'Institut de Tremp i Tretze de juny d'Aina Orteu Bosch de l'Institut Hug Roger III de Sort.


Categoria F (1r i 2n de Batxillerat)

Guanyador: L'última festa de Gerard Simó Gimeno de l'Institut de Tremp.
Finalistes: Camí de la llibertat d'Alícia Gordum Peiró de l'Institut del Pont de Suert i El beuratge de la vida d'Íngrit Feixa Molins de l'Institut del Pont de Suert.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació