Dijous, 18 d'abril de 2024

L'ICGC inaugura a Tremp l'exposició «Geociències, art i innovació»

La mostra posa en contacte la pintura amb els treballs que en els àmbits de les geociències es porten a terme a l'ICGC

Redacció 20 de novembre de 2015 a les 10:21

L'exposició es podrà visitar fins el 21 de juliol. Foto: Sílvia Romero


Aquest dijous a la tarda s'ha presentat a la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) de Tremp l'exposició "Geociències, art i innovació", una mostra que posa en contacte la pintura amb els treballs que en els àmbits de les geociències es porten a terme a l'ICGC. La inauguració ha anat a càrrec del director general de l'ICGC, Jaume Miranda.

La relació entre geociències, art i innovació s'estableix a través d'un recull de temàtiques amb la innovació com a fil conductor i el medi ambient, el territori i l'anàlisi del seu comportament com a objectes d'estudi. Continuació de la que va estar exposada a la seu central de l'ICGC del 5 de juny al 2 d'octubre d'enguany, la mostra cerca la complicitat entre els diferents àmbits d'estudi escollits i les obres pictòriques que han tractat o representat una innovació, en la seva època, en aquell mateix concepte o àmbit. 

La mostra s'organitza de la mateixa manera com ho fa el procés creatiu. Els primers plafons, dedicats a Paul Cézanne, Milton Avery, Lucio Fontana, Edvard Munch i Pablo Picasso, recullen aquells treballs que, en l'àmbit de les geociències, estan en fase de recerca i exploració. La mostra continua exposant àmbits de treball en geociències en fase de consolidació gràcies a la complicitat d’Edward Hopper, Laurence Stephen Lowry, Umberto Boccioni, Valisi Kandinsky i William Turner.

Finalment, en els darrers plafons i de la mà de Pieter Bruegel, Ernst Ludwig Kirchner, David Hockney, Juan Genovés i Maurice de Wlaminck, s'exposen productes i serveis operacionals que, partint d'una recerca prèvia, han evolucionat per ser finalment implementats i per aportar nou valor i retorns a la societat en l'àmbit de les geociències.  

L'exposició romandrà oberta fins el 21 de juliol de 2016 i es podrà visitar de dilluns a divendres en hores a concertar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació