Dissabte, 20 d'abril de 2024

El Pallars Sobirà ja fabrica el seu propi adob orgànic

S'han començat a repartir les primeres bosses de compost elaborat a partir de les escombraries recollides porta a porta

Redacció 18 de novembre de 2015 a les 09:46

Bosses de compost del Pallars Sobirà. Foto: Consell Comarcal Pallars Sobirà


Les instal·lacions de la nova Planta de Compostatge de Sort ja es troben a ple rendiment i el primer compost 100% elaborat al Pallars Sobirà ja és a punt per ser utilitzat a les cases, camps, horts i jardins de la comarca. Coincidint amb la jornada de portes obertes de dissabte a la Planta de Compostatge, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha començat a repartir aquest dissabte les primeres bosses d'adob orgànic elaborat a partir de les escombraries recollides amb el sistema porta a porta.

La intenció inicial de l'ens comarcal és repartir de forma gratuïta aquest compost entre els ajuntaments de la comarca per al seu ús com a fertilitzant de parcs i zones verdes i per les plantacions de vinyes del Pallars Sobirà, completant així el cicle de la matèria. En el futur, estudiaran posar la producció de compost a la venda, la qual cosa requerirà regular-lo mitjançant l'aprovació d'un preu públic.
 

Veïns de la comarca recollint les primeres bosses d'adob. Foto: Agència Catalana de Residus


La Planta de Compostatge de Sort, construïda integrada a les instal·lacions de la deixalleria i Planta de Transferència, es va inaugurar el passat mes de juliol i té una capacitat d'unes 750 tones de fracció orgànica a l'any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació