Dimarts, 23 d'abril de 2024

L'exposició sobre els 50 anys de la revista Cavall Fort arriba a Tremp

L'exposició mostra la vigència i la significació que ha tingut la revista al llarg dels seus 50 anys de trajectòria

Redacció 13 de novembre de 2015 a les 10:05

Logo del 50è aniversari de la revista Cavall Fort. Imatge: Cavall Fort


La Biblioteca Maria Barbal de Tremp acull del 10 al 27 de novembre l'exposició "Cavall fort, tan divertit com un joc", que mostra la vigència i la significació que ha tingut la revista Cavall Fort al llarg dels seus 50 anys de trajectòria. La revista va néixer el 1961 amb la voluntat de trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Aquesta preocupació va marcar el format i el contingut de la revista: des de la decisió d'incloure-hi pàgines de còmic per a estimular l'interès del lector, fins a la tria del model de llengua, que havia de ser rigorós i, al mateix temps, planer.

Durant aquests primers cinquanta anys de vida, les pàgines de Cavall Fort han reunit signatures representatives de la literatura infantil i juvenil catalana, així com destacats il·lustradors i grafistes. A través de vuit plafons, l'exposició mostra, d'una manera juganera i participativa, els diferents tipus de contingut de la revista i la seva diversitat, al mateix temps que intenta fer-ne visible la vigència i la significació que ha tingut Cavall Fort a Catalunya i dins l'àmbit general de la cultura catalana. Alguns dels plafons conviden el visitant a jugar directament amb el seu contingut i a ser-ne, així, espectadors actius, seguint la mateixa filosofia de la revista.

Aquesta exposició compta amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i de Biblioteques de Barcelona, i es podrà veure a diverses biblioteques d'arreu de Catalunya. L'exposició és itinerant i visitarà la Biblioteca Pública d'Esterri d'Àneu de l'1 al 26 de gener.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació