Dilluns, 29 d'abril de 2024

El cinema La Lira de Tremp formarà part del 'Circuit de Cinema Català'

Aquest circuit esdevé el primer pas per aconseguir una xarxa estable de distribució de cinema en català

ACN 29 d'octubre de 2015 a les 12:43

L'Espai Cultural La Lira formarà part de les 15 sales seleccionades. Foto: Jordi Uriach


La iniciativa "Circuit de Cinema Català. Dia de l'Autor SGAE" vol promoure al territori català els autors, directors, realitzadors, guionistes i compositors de bandes sonores del cinema produït a i des de Catalunya. Aquest circuit, que compta amb deu pel·lícules guanyadores o nominades a les set edicions dels Gaudí, es durà a terme a 15 sales de cinema del territori del 5 de novembre al 27 de desembre. "Això és l'embrió d'aquesta idea ambiciosa de crear una xarxa estable de distribució del cinema català pel territori en aquells cines on normalment no arriba", ha manifestat la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.

El circuit consta de 15 sales de cinema, entre les quals hi ha La Lira de Tremp. La resta són el Cinema Teatre Comptal de Ripoll, JCA Cinemes d'Alpicat, el Cinema Majèstic de Tàrrega, Megacine de Badalona, OCINE Les Gavarres de Tarragona, els Cinemes Guiu de La Seu d'Urgell, el Cinema Casino Ceretà de Puigcerdà, OCINE de Girona, Cinesa Sant Cugat del Vallès, Screen BOX Funàtic de Lleida, CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, Cinema Alhambra de La Garriga, Cine Kubrick de Vilafranca del Penedès i CineCiutat de Palma de Mallorca. 

És possible que no totes les deu pel·lícules passin per tots aquests 15 cinemes. La idea és que les pel·lícules es projectin un dia, és a dir que no estaran uns dies en cartellera al cinema. Tot i això, el dia de la projecció es vol convertir en un esdeveniment amb presentació i debat per parts dels autors i fins i tot d'alguns actors. 

Fer visible el talent cinematogràfic català

Passola ha destacat que un dels objectius de la Junta de l'Acadèmia del Cinema Català que presideix era parlar del talent i explicar i ensenyar el talent del cinema català. En aquest context, ha ressaltat que a Barcelona s'ensenya la diversitat del cinema, però al territori això ja és més difícil i "el cinema català es veu molt poc i queda molt tocat i és al territori on hi ha molt interès en veure aquest cinema i fer-se'l seu". Segons Passola, "al cine català li falta aquesta presència i el territori queda absolutament coix".

La directora de l'Acadèmia ha remarcat que la seva idea és crear una xarxa estable perquè aquests cinemes tinguessin accés a les pel·lícules catalanes. "Això que presentem és l'embrió d'aquesta idea ambiciosa de crear una xarxa estable de distribució del cinema català pel territori en aquells cines on normalment no arriba", ha manifestat. Ha apostat per crear una central de distribució i que es puguin comprar les pel·lícules per varies sales i que es vagi fent la rotació dels films quan encara són novetat dins del primer o el segon any d'estrena. "Després del circuit comercial puguin entrar en aquests llocs".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació