Diumenge, 5 de maig de 2024

El nou tren de la Pobla entrarà en funcionament el mes de març

El president de FGC confirma la posada en funcionament del nou servei per Setmana Santa | Ultimen la construcció dels dos combois a Suïssa, el primer dels quals entrarà en fase de proves aquest desembre

Jordi Ubach 22 d'octubre de 2015 a les 12:21

El nou tren de la Pobla, en procés de fabricació a Suïssa. Foto: FGC


Els dos nous combois que circularan a partir de l'any que ve a la renovada línia de la Pobla ja es troben en la fase final de la seva fabricació, que s'està efectuant a Zuric (Suïssa). Així ho ha confirmat el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, que en declaracions a Pallars Digital ha explicat que la intenció és que els dos nous trens entrin en funcionament per Setmana Santa, a finals del mes de març de 2016. La primera unitat, la fabricació de la qual ja es troba molt avançada, arribarà a Catalunya el mes de desembre, data prevista per a l'inici de la fase de proves del nou tren.

Ticó ha explicat que la setmana que ve es desplaçarà personalment a Zuric en la que ha de ser la última visita d'obres dels dos nous trens, i ha assenyalat que la segona unitat no arribarà fins els mesos de febrer-març. Pel que fa als nous horaris de la línia, el president de FGC ha explicat que actualment s'està negociant amb la Direcció General de Transports i amb les diferents entitats que gestionen el transport públic a Lleida un increment i una millora del servei que la línia dóna en l'actualitat.

Turisme i tren amb el nou "Turistren"

Ticó també ha avançat una de les novetats que FGC està preparant pel nou servei de la línia de la Pobla. Es tracta de "Turistren", un projecte que aproparà els viatgers als punts d'interès turístic i cultural que es poden visitar a les àrees d'influència de la línia de la Pobla mitjançant la promoció de diferents bitllets combinats. Aquest servei ja s'està efecuant en altres línies de tren catalanes.

Campanya participativa #LoTrenDeTots

Amb l'eslògan #LoTrenDeTots, FGC també està duent a terme una campanya de comunicació que busca la participació i implicació dels clients amb l'objectiu que, mitjançant l'enviament de fotografies tipus selfie, es generi un banc d'imatges amb les quals, posteriorment, es dissenyarà un mosaic per decorar exteriorment els trens. De moment, segons Ticó, ja es compta amb més de 500 imatges, tot i que s'espera arribar fins a les 1.000 fotografies rebudes.

El mosaic recrearà un paisatge representatiu de les comarques lleidatanes amb la voluntat de reforçar el vincle entre el tren, el territori i les persones que hi viuen i utilitzen el ferrocarril com a sistema de transport. Tothom que col·labori en l'enviament d'imatges entrarà en el sorteig de diferents obsequis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació