Diumenge, 28 d'abril de 2024

Un director premiat al Mostremp, condemnat a presó i fuetades a l'Iran

Keywan Karimi, guardonat el 2013 per "Broken Border", ha estat condemnat a 6 anys de presó i 223 fuetades pel contingut polític de les seves pel·lícules

Redacció 17 d'octubre de 2015 a les 10:41

Karimi ha estat condemnat a presó pel contingut polític de les seves pel·lícules. Foto: Free Keywan Karimi


Keywan Karimi, director guardonat amb una menció especial del jurat del 2n Mostremp pel curtmetratge Broken Border, ha estat condemnat a 6 anys de presó i 223 fuetades pel contingut polític de les seves pel·lícules. Concretament, tal com informa el seu abogat a The Associated Press, el material sancionat comprèn un videoclip i el llargmetratge Escrits a la ciutat sobre els graffits polítics de les parets de Tehran entre la revolució de 1979 i el 2009.

El jove director del Kurdistan iranià, de 30 anys d'edat, va ser convidat al 2n Mostremp el 2013 però no va poder assistir-hi per problemes amb el visat. Tot i així, va ser el guionista Ahmad Moradi, amb qui havia realitzat el curtmetratge Broken Border, qui es va desplaçar fins a Tremp per recollir el premi. A més, Moradi va participar en una taula rodona a l'Alberg de Talarn on es va parlar sobre l'estat del cinema a l'Iran i es va projectar una retrospectiva de curtmetratges iranians dirigits per Keywan Karimi.

Des de l'associació d'amics del cinema de Tremp es condemna aquest fet, una "injustícia" que fa evident que "encara avui la llibertat d'expressió no és una realitat a països com l'Iran". Tothom qui vulgui expressar el seu suport al director iranià ho pot fer, per ara, a través d'aquesta pàgina de Facebook.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació