Divendres, 17 de maig de 2024

Sort implanta un sistema assembleari per donar veu als pobles del municipi

La nova regidoria de Pobles era una de les prioritats del nou equip de govern, format per Fem Municipi i la CUP

Jordi Ubach 9 d'octubre de 2015 a les 11:42

Entrada al poble de Llessui. Foto: sort.cat


El nou equip de govern de l'Ajuntament de Sort ha iniciat, des de fa unes setmanes, les anomenades comissions de poble. Es tracta d'assemblees formades per veïns i veïnes dels diferents nuclis agregats del municipi de Sort i que compten alhora amb representants del consistori. L'objectiu és clar: establir un full de ruta de pobles unitari que defineixi les urgències i les prioritats amb les que cal actuar amb major celeritat, creant un enllaç directe entre els nuclis i l'ajuntament.

El tinent d'alcalde de Sort i responsable de la recentment creada regidoria de Pobles, Baldo Farré, explica que aquesta era una "prioritat" tant de Fem Municipi com de la CUP, els dos grups que formen govern des del passat mes de juny. "Entenem que els pobles del municipi han estat històricament oblidats", assegura Farré, que creu que a Sort "s'ha pecat de centralisme municipal" en els darrers anys. Cal tenir en compte que Sort compta amb catorze nuclis agregats, més el de Sort.

Un cop s'hagin reunit els 15 nuclis es farà una trobada de pobles, cadascun d'ells representats per una sola persona, on s'exposaran les demandes de cada nucli i es miraran de consensuar les actuacions més prioritàries. Segons Bado Farré, amb aquest sistema "tothom serà conscient de les mancances i problemàtiques que té cada poble i ens permetrà pensar en clau municipal". 

Els acords de les comissions no seran vinculants. El consistori, però, es compromet a estudiar les propostes i que aquestes formin part de les decisions de l'ajuntament. Les reunions de les comissions tindran un caràcter periòdic i seran els mateixos veïns els que n'aixecaran l'acta. De moment, ja s'han realitzat una desena de comissions. La darrera, al nucli de Llessui.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació