Divendres, 26 d'abril de 2024

La fira de la Pobleta acull el 2n concurs de Cavall Pirinenc Català

La Pobleta de Bellveí celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira Ramadera

Redacció 2 d'octubre de 2015 a les 09:42

La fira ramadera, cita ineludible a la Vall Fosca. Foto: Ajuntament La Torre de Capdella


La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca, repeteix concurs comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC) que va iniciar l'any passat, així com el tradicional concurs d'animals de raça bruna, que fa gairebé 20 anys que se celebra. L'èxit del primer concurs comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC) al 2014, ha fet que aquest any els propietaris de cavalls del territori s'animin a tornar a portar els seus animals a la fira, i participar en aquest concurs, que els permet anar al concurs nacional. 

El concurs de vaca bruna es consolida i continua sent l'acte central de la Fira, organitzat per l'Associació de criadors de vaquí de raça Bruna dels Pirineus del Flamisell i on participen animals de més de quinze explotacions de dins i fora del municipi. El mateix dia també s'exposaran altres races de vaca com són la llemosina, la xarolesa i la salers, i hi haurà una mostra de corders. El director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, assistirà als actes del diumenge, al lliurament de premis del Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus.

Durant tots els dies de fira, es podrà visitar l'exposició "La Fira i la Pobleta dels padrins (1910-1975)", que forma part d'una selecció de fotografies antigues que ha anat recollint Hèctor Parés, veí de la Pobleta de Bellveí. Així mateix, durant els dos dies es podran veure demostracions d'oficis com les puntaires de la Vall Fosca, el ferrador, la ceramista o els forjadors. Podrem aprendre com es feia el sabó de casa, el mostillo o el freginat de la mà dels veïns i veïnes de la Pobleta de Bellveí. I els més petits podran participar durant tot el cap de setmana als tallers i a la gimcana "Descobrim els racons de la Pobleta de Bellveí".

Gastronomia de Fira

Un dels elements ineludibles de la Fira ha estat sempre la gastronomia. Durant els dos dies, als restaurants del poble es podrà gaudir del menú típic de Fira que és la girella, cap i pota de corder i les postres de músic. El dissabte al matí es podrà degustar a la carpa de la Vall Fosca verdura amb rosta, carn ecològica dels Pirineus, i de postres, galetes Flamiselles de la Pobleta. 

A la tarda, també es podrà participar a la taula rodona que forma part de la campanya "Pallars terra de corder", promoguda pel projecte comarcal "Al teu gust, aliments del Pallars". En aquesta taula hi participarà un ramader, una cuinera, una nutricionista i un comercialitzador de carn de corder, i es parlarà del corder des de diferents punts de vista.

I a la nit, sopar de fira organitzat per l'Associació de Veïns de la Pobleta, i ball amb l’acordionista Jordi Rojals.
 

Consulta el PROGRAMA de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació