Dijous, 25 d'abril de 2024

Estudien la viabilitat de cultivar llúpol a la Conca de Tremp

Catalana de Llúpol SL, formada per quatre pallaresos, desenvolupa un projecte que pot representar una alternativa productiva a la comarca

Jordi Ubach 1 d'octubre de 2015 a les 09:57

Martí Armengol, presentant el projecte a Lleida. Foto: Catalana de Llúpol


La societat Catalana de Llúpol SL, integrada pels pallaresos Martí Armengol, Eva Carmona, Josep Durany i Lourdes Subirana, va presentar el passat dissabte dia 26, en el marc de la 61a Fira de Sant Miquel de Lleida, el projecte de finca experimental de llúpol que s'està portant a terme per avaluar la viabilitat d'aquest cultiu a la Conca de Tremp.

Amb aquesta finca, que està situada pròxima a la localitat de Palau de Noguera, es pretén determinar si el cultiu d'aquesta matèria primera indispensable per l'elaboració de la cervesa pot representar una alternativa productiva per les zones de regadiu del Pallars. En el cas que fos viable -les primeres conclusions no es podran extreure fins d'aquí a dos anys-, s'obriria a Tremp i a la comarca la possibilitat d'apostar per aquest tipus de plantacions.

Segons Martí Armengol, principal impulsor del projecte, el cultiu del llúpol podria ser una realitat a la comarca i donar llocs de treball i uns ingressos "més elevats" que els cultius tradicionals, tant de secà com de reg.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació