Diumenge, 5 de maig de 2024

La CUP, segona força al Pallars

Redacció 30 de setembre de 2015 a les 10:06
1.459 persones han validat el full de ruta plebiscitari i constituent de la Candidatura d'Unitat Popular a les comarques pallareses, en unes eleccions rècord en participació que justament legitimen amb més força els vots pel Sí i pel No -77’29% al Jussà i 81’4% al Sobirà-.

En primer lloc, saludem i felicitem a la primera força guanyadora d'aquestes eleccions -al país i a les comarques pallareses-, Junts pel Sí. També celebrem que l'independentisme al Pallars hagi crescut respecte a la consulta del 9N, amb 1.301 vots més.

En segon lloc, volem posar en valor que les comarques catalanes amb més intensitat de vot cupaire han estat les nostres -el nord del Pallars Jussà (municipi de la Vall Fosca, sobretot) i pràcticament tota la comarca del Pallars Sobirà-. La primera deducció que fem d'aquests bons resultats és, per una banda, que hi ha una correlació de vots amb el treball municipalista que vam iniciar el 24 de maig i, per l'altra, la tònica general que s'ha donat arreu del país: els vots aportats de la CUP al «sí» han estat indispensables en l'independentisme per la justa consistència de la llista i el full de ruta de Junts pel Sí.

En tercer lloc, celebrem també que els ciutadans i ciutadanes catalanes podran gaudir al Parlament de Catalunya d'un candidat i portaveu de Ponent i Pirineus com el Ramon Usall. Havent estat la segona vegada que l'esquerra independentista concorria en unes eleccions parlamentàries, l'històric resultat obtingut a les terres de Lleida -més de 18.000 vots- ens comprometen ineludiblement amb la independència, la justícia i l'equilibri territorial, el procés constituent, el socialisme, el feminisme i els Països Catalans... allà on sempre hem estat.

Visca la terra!

CUP Pallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació