Dijous, 18 d'abril de 2024

Acord per dignificar l'església d'Orrit

S'iniciaran els tràmits per a la reparació de la teulada

Redacció 28 de setembre de 2015 a les 11:42

L'expedició a l'església d'Orrit, a la Terreta. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquesta setmana passada, la primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tremp, Maria Pilar Cases, i la 3a tinent d'alcalde, Anna Ritz, s'han desplaçat al nucli d'Orrit per reunir-se amb el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, i representants de les associacions culturals de la Terreta per tal d'arribar a una solució a les males condicions en què es troba la teulada de l'església d'Orrit. A la trobada també hi han assistit veïns de la zona i representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà i del Bisbat de Lleida.

L'Església de Sant Pere d'Orrit, declarada juntament amb el Castell d'Orrit, Bé Cultural d'Interès Local l'any passat, és un edifici del s.XI que s'adscriu a les formes de l'arquitectura llombarda. Per les solucions constructives que presenta, és un dels escassos exemples d’aquesta arquitectura a Catalunya, juntament amb la canònica de Sant Vicenç de Cardona.

El deteriorament de la coberta és cada vegada més important i malgrat que s'han anat aplicant solucions temporals, com cobrir les obertures amb lona, el pas del temps i l'exposició a les inclemències afecta inevitablement a la resta de la construcció.

Tant l'Ajuntament de Tremp com els veïns de la Terreta aposten per fer l'arranjament amb la major celeritat, que inclouria la reparació de les esquerdes a la volta de interior de la nau i la reconstrucció de tota la teulada. Així, l'equip de govern, que ja compta amb el compromís de la Diputació de Lleida, iniciarà els tràmits amb la Generalitat per aconseguir el finançament que falta. Per la seva banda, els veïns s'han compromès a acondicionar amb recursos propis el camí d'accés a l'església.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació