Divendres, 26 d'abril de 2024

El Concurs Literari Intercomarcal Anton Navarro compleix 25 anys

Més de 3.000 treballs han arribat a la fase final del Premi

Redacció 26 de setembre de 2015 a les 13:35

La Lira de Tremp acollirà l'acte d'entrega dels premis. Foto: CPNL


El Concurs Literari Anton Navarro, convocat pels consells comarcals de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, juntament amb els serveis de català respectius del Consorci per a la Normalització Lingüística, arriba enguany a la 25a edició. El lliurament de premis se celebrarà a Tremp i en una data encara pendent de confirmació: el 29 de novembre.

El premi, adreçat a l'alumnat de tots els centres educatius de les tres comarques organitzadores, consta de sis categories, que inclouen des de 1r de primària fins a 2n de batxillerat. El certamen té com a objectiu estimular la creació literària i promoure la lectura en llengua catalana. S'hi valora que els treballs a concurs incloguin trets lingüístics propis del dialecte ribagorçanopallarès.

Precisament en aquesta edició, en què s'ha renovat la imatge del premi i on hi tindran lloc diferents activitats commemoratives durant la tardor, es farà el taller 'El ribagorçanopallarès a l'aula', adreçat a tot el professorat, per posar en valor els trets específics d'aquesta varietat lingüística i aplicar-los a la llengua literària.

Més de 3.000 treballs, seleccionats pels centres educatius d'entre tots els participants, s'han presentat a la fase final del premi en el decurs de les 25 convocatòries. El termini de lliurament dels treballs per aquesta 25a edició és el 23 d'octubre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació