Dissabte, 20 d'abril de 2024
esports

Arrenca una Rialp Matxicots de rècord

Un total de 900 corredors, rècord absolut de la prova, es donaran cita aquest cap de setmana en la 6a edició de la prova

Jordi Ubach 18 de setembre de 2015 a les 09:26

La Rialp Matxicots s'ha convertit en tot un referent amb només 6 edicions. Foto: Rialp Matxicots


Ja està tot a punt a la població de Rialp per acollir, aquest cap de setmana, la que serà la 6a edició de la Rialp Matxicots, una cursa de muntanya que amb poc temps s'ha convertit en tot un referent al país. Sense anar més lluny, en aquesta edició que arrenca ja aquesta mateixa tarda s'espera la participació d'uns 900 corredors que arribaran de diferents punts del territori nacional i internacional. Aquest 2015 es presenta amb múltiples novetats, com són els nous recorreguts i una nova modalitat, la Caminada, de 12 quilòmetres, que se suma a les tres ja existents.

Des de la direcció de la cursa es vol destacar la promoció turística que està suposant la Rialp Matxicots per a Rialp i els municipis pels quals transcorren les diferents modalitats, així com l'agraïment al suport dels patrocinadors i col·laboradors de la prova. De nou, els habitants de totes les poblacions del municipi de Rialp i l'ampli equip de voluntaris, faran gaudir al màxim dels meravellosos paisatges, dels pobles idíl·lics i dels camins plens d'història que conformaran els quatre recorreguts dissenyats de manera curosa.

En aquesta edició, més de 2.000 persones, entre corredors i acompanyants, gaudiran d'un cap de setmana de trail, esport, natura, cultura i gastronomia, amb un poble bolcat a oferir el millor de les seves terres i amb un temps que sembla que acompanyarà. La Matxicots arrenca aquest vespre amb a les 17h amb la recollida de dorsals i el breafing de les modalitats Extrem i Trail, a la carpa que estarà situada a la plaça de les Escoles de Rialp.

La Extrem

La Extrem, de 82 qulòmetres, arrenca dissabte a les 5:30h. Manté l’essència de l’edició anterior i de l’origen de la cursa, unir el Montsent de Pallars i el Massís de l’Orri, passant per totes les poblacions que formen el municipi de Rialp. Les principals novetats és l’augment del terreny alpí i tècnic, amb tres passos a més de 2.800 metres on la cursa arribarà fins a Espot Esquí passant per uns paratges verges i espectaculars, per "suavitzar-se" a la part de l’Orri (no s’arribarà al Pic de l’Orri), on es correrà en sentit invers als anys anteriors i amb el "mur" final de la pujada a Sant Romà de Tavèrnoles amb més de 70 quilòmetres ja a les cames. 

La Trail

Antiga 'Marató', augmenta fins a 52 quilòmetres la seva distància, compartint recorregut amb l’Extrem fins arribar de nou a Rialp. Més tècnica, espectacular i dura del que ja era la seva predecessora. Una cursa única i de referència a tot el territori nacional, amb uns desnivells i paisatges inigualables. El tret de sortida, dissabte a les 5:30h

La Mitja

Antiga 'Matxicots Popular', canvia gairebé tot el seu recorregut, augmentant la seva distància fins a la mitja marató -21 quilòmetres-, i endinsant-se al Batlliu de Sort, fins a arribar a la capital de Pallars Sobirà. Durant el seu recorregut es passarà per llocs espectaculars i plens d’història com l’església de Sant Josep d’Olp o es travessaran els camps de vinya del nou celler Batlliu de Sort. Des de la capital del Sobirà es retornarà a Rialp vora el Noguera Pallaresa per un sender que comunica els dos municipis. Arrenca diumenge a les 8:30h.

La Caminada

És la nova modalitat de la Rialp Matxicots 2015. Un recorregut de 12 quilòmetres no competitiu, per a aquells que s'ho vulguin agafar en més calma, gaudint de la Vall d’Àssua. Comparteixen recorregut amb la Mitja fins a la població d’Altrón, des d'on retornen a Rialp. La caminada començarà diumenge a les 8:40h.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació