Diumenge, 5 de maig de 2024
eleccions 27-s

Pelegrí alerta del «risc» del 27-S pel futur de l'Acadèmia de Talarn

El cap de llista d'Unió per Lleida ha visitat aquest dilluns el mercat de Tremp, on al vespre va fer un míting

Jordi Ubach / ACN 15 de setembre de 2015 a les 10:50

Josep Maria Pelegrí, acompanyat de Jordi Bolado, ahir a Tremp. Foto: Jordi Ubach


El cap de llista d'Unió Democràtica de Catalunya per Lleida a les eleccions del 27-S, Josep Maria Pelegrí, ha visitat aquest dilluns el Pallars Jussà en un acte de campanya electoral, acompanyat pels números dos i tres de la candidatura d'Unió per Lleida, Cristina Bosch i el trempolí Jordi Bolado. Durant la seva visita, el líder d'Unió a Lleida ha dit que l'acadèmia militar de Talarn és "un instrument econòmic molt important de dinamització econòmica per Tremp i comarca" i que per tant "no s'ha de perdre", ja que "en funció de com vagin les coses el dia 27 aquesta infraestructura podria posar-se en risc". 

Durant el seu míting a la sala d'actes de l'Ajuntament de Tremp, en el qual hi han assistit una trentena de persones, el democristià ha dit que cal parlar del 27-S, "però sobretot del 28, perquè és a partir de llavors quan s'hauran de governar els interessos de tots els catalans". En aquest sentit i lligat amb l'acadèmia de Talarn, Pelegrí ha insistit en que "el diàleg ha de ser el referent i l'instrument a partir del qual s'han de construir territoris, països, ciutats i pobles".

En el marc de la visita al Pallars, on també s'ha desplaçat fins la Pobla de Segur, Josep Maria Pelegrí també s'ha referit al primer sector i ha assegurat que "els agricultors i ramaders estan preocupats per les ajudes que reben de la UE i no saben que podria passar i com en sortirien parats", fet que per UDC fa que sigui "molt urgent que es parli profundament d'aquest tema". "Volem que la PAC i la Unió Europea siguin un instrument econòmic de suport pels sectors i que ens donin seguretat i estabilitat econòmica", ha sentenciat. 

També s'ha referit a la hipotètica sortida de Catalunya de la UE que plantegen els partits pro-independentistes. Pelegrí ha afirmat que aquesta possibilitat "genera desconeixement, incertesa, inseguretat i neguit" i que "hi ha molts sectors preocupats per les repercussions que això podria causar, un dels quals el sector primari".

Pelegrí també ha insistit en defensar, coincidint amb l'inici del nou curs escolar, la importància de mantenir el model d'ensenyament català previst a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i ha deixat clar que "a Unió defensem fermament un ensenyament públic de qualitat que inclogui un concert educatiu per tal de garantir la llibertat de creació de nous centres". Pel cap llista d'UDC per Lleida, "tant l'escola pública com la concertada són necessàries per mantenir el nivell educatiu de Catalunya". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació