Dimarts, 23 d'abril de 2024

Els consells pràctics per participar a la Via Lliure de la Meridiana

Consulteu les recomanacions de mobilitat i els horaris de formació de la Via

Redacció 11 de setembre de 2015 a les 09:29
Més de 450.000 persones ja s'han inscrit a la Via Lliure de la Meridiana d'aquest divendres. Davant d'aquest esdeveniment multitudinari, és recomanable seguir les indicacions i els consells que ofereix Ara és l'hora per facilitar la mobilitat i evitar aglomeracions:

- Anticipar el màxim possible el teu viatge, de manera que s'evitaran les retencions per entrar a Barcelona i es podrà trobar aparcament amb més facilitat. 

- Fer ús del transport públic, sobretot en els desplaçaments dins l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

- Comprar des de l'inici del teu trajecte els bitllets d'anada i tornada, per evitar les aglomeracions a la venda de bitllets a la tornada.

- Seguir les indicacions dels panells informatius, de megafonia o del personal dels operadors de transport públic.

- Per facilitar una arribada fluïda i ordenada de tothom a la seva ubicació, es recomana accedir al tram amb un recorregut des de muntanya direcció a mar, i no pas a l'inrevés.

- Per motius de seguretat i logística, l'accés al voltant de l'escenari no romandrà obert fins que no comenci la Via Lliure. 

► Autocars

Més de 2.000 autocars es desplaçaran a Barcelona des de diversos punts del territori. Els membres de l'organització indicaran quina és la zona reservada per l'aparcament del vehicle. És recomanable que els autocars entrin a la ciutat abans de les 2 del migdia. 

► Transport públic

- Metro. Reforç de 14 a 15 hores i de 19.30 a 21 hores a les línies de metro de la L1 (vermella) i la L4 (groga).

- FGC. Tindrà capacitat màxima a les dues línies metropolitanes. El servei a la línia del Vallès serà el mateix que un dia feiner no lectiu i la línia Llobregat-Anoia d'un dia feiner vigília de festiu. A la línia del Vallès, els trens de la L6 Plaça Catalunya-Reina Elisenda, es convertiran en S5 Plaça Catalunya-Sant Cugat de 15 a 23 hores.

- Rodalies de Catalunya. El servei serà del 100% entre les 14 i les 21 hores. La resta del dia hi haurà serveis mínims per la jornada de vaga.

► Vehicle privat

Es recomana omplir totes les places del vehicle i aparcar a la perifèria de Barcelona, prop de les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on les places són gratuïtes. Una altra opció, són els aparcaments de pagament, amb un cost de 3,06 euros cada hora.



► Horaris de formació de la Via Lliure

16.00 hores Comença la concentració dels participants als trams i l'inici del repartiment dels punters per al mosaic final. Com arribar al meu tram?

16.00-17.14 hores Actuacions de cultura popular a cada tram. 

17.14 hores Comença la Via Lliure.

18.00 hores El punter gegant arriba al Parlament de Catalunya. Tothom haurà d'esperar al seu tram a que soni la cançó escollida per l'ocasió. Aleshores, tothom alçarà el seu punter i la Via Lliure serà un mosaic que passarà del blanc als colors dels eixos de la futura República Catalana.

Les instruccions de la Via Lliure

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació