Dimarts, 7 de maig de 2024

Sort s'ofereix per acollir refugiats de Síria

El consistori sortenc, que aprovarà una moció en el proper ple, ha manifestat el seu "compromís" en ajudar els refugiats sirians

Jordi Ubach 9 de setembre de 2015 a les 12:35

Imatge d'un grup de refugiats sirians. Foto: Sergi Cámara


L'Ajuntament de Sort ha expressat la voluntat de sumar-se a la xarxa de ciutats refugi per acollir persones que fugen de la guerra de Síria. Així ho ha determinat aquesta setmana la Junta de Govern Local, que s'uneix a les mostres de solidaritat que se succeeixen arreu de Catalunya en aquest sentit. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha fet palès el "compromís" del consistori en ajudar els refugiats sirians i ha assenyalat que ja s'han iniciat contactes amb diferents organitzacions com la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) per tal d'iniciar els respectius tràmits.

L'objectiu és avaluar els recursos i els ajuts disponibles que la capital del Pallars Sobirà pot posar a l’abast dels refugiats. La proposta ha estat aprovada per la Junta de Govern i està a l'espera de ratificació en el proper ple, en què es presentarà una moció. Aquesta acció s'englobarà, a més, dins el programa de resposta a la crisi migratòria de la plataforma Stop Mare Mortum, segons ha manifestat el tinent d'alcalde del municipi, Baldo Farré.

La planificació d'ajuts contemplarà aspectes com l'allotjament a llarg termini, l'alimentació o l'ajuda econòmica, així com el nombre de refugiats que es podrien atendre. "Hem d'acabar de parlar amb les famílies voluntàries del municipi i veure quina pot ser la nostra capacitat", ha assenyalat Farré, que ha remarcat la importància que el municipi "no només es preocupi dels seus problemes interns, sinó també dels conflictes que esdevenen tant a nivell nacional com internacional".

El de Sort es converteix, d'aquesta manera, en el primer municipi pallarès en oferir-se per acollir refugiats sirians. Cal recordar que el passat divendres el grup municipal Compromís per Tremp ja va mostrar el seu interès en què la capital del Pallars Jussà s'ofereixi com a municipi per acollir refugiats i sol·licitants d'asil procedents de Síria, presentant una moció a l'Ajuntament de Tremp. L'ajuntament va manifestar a través de Twitter que preveu parlar amb els agents socials i autoritats competents en aquesta qüestió.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació