Dilluns, 29 d'abril de 2024
eleccions 27-s

Forcadell: «No deixarem que s'utilitzi la corrupció en contra del procés»

Unes 300 persones presencien l'acte de Junts pel Sí a Tremp | Carme Forcadell ha demanat que mai més Catalunya posi el seu futur "en mans dels partits espanyols"

Jordi Ubach 3 de setembre de 2015 a les 10:27

L'acte de Junts pel Sí ha reunit a Tremp unes 300 persones. Foto: Josep Vives


Unes 300 persones s'han donat cita aquest dimecres al vespre a la Plaça Capdevila de Tremp en l'acte de Junts pel Sí, que ha comptat amb les intervencions de l'expresidenta de l'ANC i número 2 per Barcelona, Carme Forcadell; del candidat de Junts pel Sí a Lleida Josep Maria Forné, cap de llista; acompanyat per la pallaresa Carmina Castellví; la diputada isonenca Rosa Amorós i el suplent Marc Miró. L'acte va ser presentat per l'alcalde de Tremp, Joan Ubach.

En la seva intervenció, Forcadell ha afirmat que Catalunya només vol "un Estat que respecti la ciutadania catalana". "Mai més posarem el futur polític de Catalunya en mans dels partits espanyols", ha sentenciat davant dels assistents, que han aplaudit en reiterades ocasions les paraules de la lingüista. També s'ha referit als partidaris del No, a qui ha dit que "el repte" és que, en el futur, ells també sentin que a Catalunya "val la pena viure-hi". 

En referència a la compareixença d'Artur Mas ahir a la diputació permanent del Parlament, Forcadell ha dit que "és bo que es donin explicacions a la ciutadania", i s'ha preguntat quants cops ho ha fet el president del Govern pel cas Bárcenas o pel cas Gürtel. "No deixarem que utilitzin la corrupció en contra del procés d'independència com estan fent", ha sentenciat.
 

L'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, dirigint-se als trempolins. Foto: Jordi Ubach


El candidat que encapçala la llista de Junts pel Sí a Lleida, Josep Maria Forné, ha explicat al seu torn que "les diferències ideològiques de les persones que formem Junts pel Sí són necessàries per aconseguir el futur que anhelem". Forné ha demanat ajuda als trempolins per difondre il·lusió, i ha afegit que s'ha d'acabar amb la tendència que "l'anticatalanitat cotitza".

Per la seva banda, Rosa Amorós ha destacat que "tenim una candidatura excepcional amb persones excepcionals" i que "som els hereus del 9N". Amorós ha expressat el seu desig de disposar d'un país "on puguem desenvolupar les polítiques que necessitem", i ha agraït l'Assemblea Nacional Catalana per l'organització de la Diada de l'11 de setembre per fer-ho "tan fàcil i tan bé". 

Carmina Castellví ha encetat el seu discurs afirmant que "el Pirineu, com tot el país, s'hi juga molt", i ha garantit als assistents el cobrament d'unes pensions que, segons ha assegurat "les podrem millorar". Castellví s'ha mostrat contundent: "amb la independència no defensarem els interessos de la casa d'Alba, sinó els dels nostres pagesos i ramaders". Marc Miró, candidat trempolí, ha subratllat que "hem de decidir junts el nostre futur, s'ha de tenir a tothom en compte, i els pallaresos, també, per això hem d'omplir les urnes el proper dia 27".

L'acte ha finalitzat amb crits d'independència entre els assistents i un sentit cant a capella d'Els Segadors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació