Diumenge, 5 de maig de 2024

Escombraries no són merda

Redacció 2 de setembre de 2015 a les 17:42
La gran polèmica de l'estiu ha estat l'eclosió de la inoperància i de la improvisació del Consell Comarcal del Pallars Sobirà en el tema de la recollida porta a porta. Era de bon suposar que en un Pallars que quadruplica la població el mes d'agost, els desajustos del sistema s'amplificarien i generarien un clima de falta de gestió i solucions.

Nosaltres, com ja vam comentar en campanya, estem, per principis, a favor del nou sistema de recollida. Estem, però, radicalment en contra de l'aplicació erràtica que n'ha fet el Consell, fugint de consensos i amagant el cap sota l'ala davant els problemes que causa als usuaris que rebem i paguem el servei. Aquest és el punt més fluix de qui no accepta que un sistema tan exigent com el porta a porta només es pot implementar després de cercar la màxima complicitat i participació de la ciutadania. 

El clam per les àrees municipals d'emergència d'escombraries, que resoldrien els problemes de les segones residències, dels caps de setmana i dels pics d'urgència de particulars i empresaris, és general i ara per ara, no haver pensat solucions només pot ser explicable per la situació d'interinitat del president del Consell, Llàtzer Sibís, que fa com qui sent ploure.

Del Consell, ara per ara, només n'hem obtingut informes triomfalistes, plens d'errades i mitges veritats publicats en revistes de difusió comarcal, un campanya de correu amb cartes enviades sense cap criteri als usuaris del sistema i la indolència pròpia d'una forma de fer política que alguns volem enterrar en aquesta comarca.

Demanar la dimissió del president del Consell, a poc temps de ser substituït per Carlos Isus (Unió), sembla una despesa energètica innecessària, perquè al Sr. Sibís el faran plegar els seus propis companys de llit.

Amb orgies com aquesta, el Grup d'ERC de Rialp ens demanem un retir temporal en un monestir budista, que no sigui que amb tanta endogàmia i tan bon rotllet algú quedi prenyat.

Grup d'ERC de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació