Dijous, 18 d'abril de 2024

Més de 3.000 signatures per la millora dels accessos a nuclis del Sobirà

El moviment veïnal, que compta amb el suport d'una desena d'ajuntaments, vol fer arribar les 3.089 signatures a la Generalitat

Redacció 28 d'agost de 2015 a les 12:07

Els veïns abans d'entregar les signatures al Consell Comarcal. Foto: Jordi Fillet


Un grup de veïns i veïnes del Pallars Sobirà han entregat aquest dijous al Consell Comarcal del Pallars Sobirà un total de 3.089 firmes de veïns de poblacions de la comarca per reclamar la millora dels accessos als nuclis habitats del territori, que consideren insegurs. L'objectiu, que arribin a la conselleria de Territori i Sostenibilitat. El moviment veïnal compta amb el suport dels ajuntaments de Llavorsí, Alins, Baix Pallars, Sort, Farrera, Tírvia, Soriguera, Lladorre i la Guingueta d'Àneu, entre altres, a més d'altres localitats i pedanies de la comarca. 

El tinent d'alcalde de Llavorsí i president de l'EMD de Baiasca, Jordi Fillet, va explicar ahir com a portaveu de la mobilització que "és un fet molt rellevant si es té en compte que al Pallars Sobirà com poc més de 6.000 habitants". La recollida continuarà a Esterri de Cardós en els pròxims dies "de manera que esperem superar les 4.000 firmes, ja que hi ha alguns pobles als quals no hem arribat", va remarcar Fillet. Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, amb qui es van reunir alguns implicats, es va comprometre a remetre les firmes a la conselleria amb la major celeritat.
 

Les signatures entrades al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Foto: Jordi Fillet


Cal recordar que alguns veïns dels nuclis afectats, com Baiasca i Arestu, es van manifestar durant el 29è concurs de gossos d'atura de Llavorsí per reclamar una millora de la carretera que dóna accés als dos pobles, que formen part del municipi de Llavorsí. Jordi Fillet va ser un dels que va encapçalar la mobilització, una actitud que ha motivat que el grup de CDC a Llavorsí sol·licités el seu cessament a l'equip de govern de Llavorsí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació