Dilluns, 6 de maig de 2024

El 40è aniversari de l'Escala en Hi-Fi, plat fort de la Festa Major d'Isona

Uns 180 veïns d'Isona participaran aquesta nit en una 40a edició de l'Hi-Fi molt especial

Jordi Ubach 27 d'agost de 2015 a les 17:31

El periodista Lluís Caelles, saltant al ritme dels Blues Brothers a l'Hi-Fi del 1990. Foto: Jordi Uriach


Ja arribem a les portes del mes de setembre i com cada any per aquestes dates, la població d'Isona celebra la seva festa major. Aquest any, però, ho fa d'una manera especial, ja que enguany se celebra el 40è aniversari d'un esdeveniment molt popular al poble: el festival Escala en Hi-Fi. Pel seu escenari hi han desfilat gairebé totes les generacions de joves -i no tant joves- del poble, en una nit que antigament es completava amb el rock al "parque" i que des de ja fa uns anys se celebra al poliesportiu. 

En la festa d'aquesta nit hi participaran uns 180 veïns de la localitat, que interpretaran prop d'una trentena de números musicals. Per a l'ocasió, els organitzadors han convidat la majoria dels artistes que van actuar en la primera edició, la de l'any 1975, per integrar un cartell d'actuacions amb alguns dels millors números musicals oferts al llarg d'aquestes quatre dècades, amb figures com Michael Jackson, Christina Aguilera, Raffaella Carrà, Georgie Dann, Abba, Mónica Naranjo, El Tricicle, Lax'n'busto o La Trinca.

Entre ells s'hi troba un isonenc il·lustre com és el periodista de TV3 Lluís Caelles, que ja va demostrar la seva vena musical encarnant en ocasions els Blues Brothers (a la foto) o formant part del grup Kiss, amb el qual té previst repetir aquesta nit. Tampoc no es perdrà l'espectacle el cantautor Albert Pla -amb arrels familiars a Isona-, que hi va participar de jove i els fills petits del qual també sortiran avui a escena.
 

Per l'escenari de l'Hi-Fi hi han desfilat generacions de joves isonencs. Foto: Jordi Uriach


A més, durant la nit es retrà homenatge al promotor cultural Josep Solé, que ara fa 40 anys va llançar la idea d'organitzar una Escala en Hi-fi que llavors pocs pensaven que arribaria als 40 anys. La cita serà aquest vespre, a partir de les 22:30h, al pati de l'Escola AESO i amb l'actuació posterior de La Banda Puig al poliesportiu.

Una festa major carregada de música

Però, lògicament, no només de l'Hi-Fi s'alimenten les festes d'Isona. Aquest migdia ha tingut lloc la tradicional repicada de campanes a la plaça Arrabal, la traca i l'enlairament de la senyera. Per demà divendres està reservada la Missa en honor a la Verge de l'Assumpció, cantada per la coral d'Isona, a les 18h cucanyes en família i a partir de les 20h, ball de tarda i de nit amb l'orquestra Venus. 

El dissabte al matí tindran lloc les activitats infantils, a càrrec de l'Associació d'Indústria i Comerç d'Isona. A les 18:30h a la plaça del Portal, està prevista la cursa popular i el lliurament de trofeus dels campionats d'estiu. Com el divendres, a les 20h, hi haurà ball de tarda, aquest cop amenitzat per Dolce Vita, i a les 23h, la Dinogresca a la Plaça Bisbe Badia. Tot seguit, correfocs a càrrec de Forques de Can Deu, de Sabadell, i ball de nit amb Dolce Vita i disco mòbil fins que surti el sol.

Pel diumenge a les 12:30h està programada la ballada de sardanes a la plaça de la Font amb Lo Castell de Bellpuig, després de la missa solemne a l'església, que serà una hora abans. Ja a les 20h i per anar finalitzant, ball de tarda amb Banda Sonora, sopar popular a la mitja part i tot seguit fi de festa amb la mateixa orquestra.
 

Consulta el programa d'actes de la Festa Major d'Isona 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació