Dilluns, 29 d'abril de 2024
eleccions 27-s

Forné: «Ja n'hi ha prou que ser anti-català doni rendiment electoral»

El cap de llista de Junts pel Sí a Lleida participa en un acte a Sort amb més de 200 persones

Redacció 26 d'agost de 2015 a les 19:44

L'acte de Junts pel Sí va reunir a Sort unes 200 persones. Foto: Junts pel Sí


Més de 200 persones es van aplegar ahir al vespre al Cinema Els Til·lers de Sort en l'acte de presentació de la campanya "Fes-te candidat", que va comptar amb les intervencions dels candidats de Junts pel Sí a Lleida Josep Maria Forné, cap de llista; acompanyat per la pallaresa Carmina Castellví; el diputat i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, la diputada isonenca Rosa Amorós i el diputat Jordi Turull. L'acte va ser presentat per l'actor Carles Canut.

El candidat que encapçala la llista de Junts pel Sí a Lleida va ser contundent en la seva intervenció: "hem de dir prou; no té cap sentit que ser anti-català doni rendiment electoral ni que humiliació formi part de la cultura política d'un estat". En aquest sentit, Forné va explicar que "la convicció que podem tenir un estat més just, amb més benestar, és la que m'impulsa a formar part d'aquest projecte i la defensa d'aquesta dignitat".

Albert Batalla, va defensar que la llibertat del país no és necessària només per motius sentimentals, sinó també per motius pràctics: "per tenir cura i assegurar millors condicions de vida, més benestar, a la nostra gent i als nostres territoris". Castellví, al seu torn, va reivindicar el paper del Pirineu en el futur de Catalunya: "aquestes comarques s'hi juguen molt en el naixement d'un nou estat i per això hi han de ser: hem de treballar plegats des de Barcelona, des de Lleida, però també des del Pirineu".
 

L'acte va tenir lloc al cinema Els Til·lers de Sort. Foto: Junts pel Sí


Per la seva banda, Rosa Amorós, va destacar que "tenim una candidatura excepcional amb persones excepcionals". Així mateix, també va posar èmfasi en que disposar d'un estat propi suposarà "disposar dels nostres diners per decidir des del territori per aconseguir un equilibri territorial real".

Finalment, Turull, va recordar que els dos motius principals perquè Catalunya esdevingui independent són "fer la vida més fàcil i més feliç a les persones i deixar un país millor als nostres fills". I va destacar que "la diferència entre un somni i la realitat és quan hi poses data, i aquest moment és el 27 de setembre".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació