Dilluns, 29 d'abril de 2024

CDC Llavorsí demana la retirada del càrrec del tinent d'alcalde d'ERC

Per donar suport a les manifestacions dels veïns d'Arestui i Baiasca pel mal estat de la carretera que dóna accés als dos nuclis

Jordi Ubach 25 d'agost de 2015 a les 14:13

Veïns de Baiasca i Arestui manifestant-se al concurs de gossos d'atura. Foto: Araceli


El grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Llavorsí ha demanat formalment a l'ajuntament la retirada del càrrec de tinent d'alcalde a Jordi Fillet (ERC) per manifestar la seva disconformitat, juntament amb altres veïns i veïnes d'Arestui i de Baiasca, pel mal estat de la carretera que dóna accés als seus respectius nuclis. Ho ha fet mitjançant una carta entrada al consistori el passat 20 d'agost i que ha estat compartida a les xarxes socials pel grup convergent.
 


En aquesta carta, els nacionalistes consideren "surrealista" que el primer tinent d'alcalde de Llavorsí "es manifesti darrera una pancarta en un acte que el mateix ajuntament del què forma part n'és el principal promotor i organitzador". Segons Convergència, la protesta estava "totalment fora de lloc" per la data escollida, ja que considera que ha suposat "embrutar la imatge de Llavorsí davant milers de visitants". CDC, a més, mostra la seva "estupefacció" i "repulsa" davant uns fets "desafortunats" i considera que existeixen alternatives "més efectives i menys injurioses" per aconseguir aquest "lloable objectiu". 

Per la seva banda, Jordi Fillet, que també és president de l'EMD de Baiasca, s'ha mostrat sorprès per la reacció de CDC "davant d'un acte pacífic de lliure expressió ciutadana", que segons explica, "en cap cas va entorpir o boicotejar el transcurs del concurs de gossos d'atura". Fillet assegura que durant la protesta es van recollir més de 400 signatures de recolzament. "Potser alguns volen desviar l'atenció del problema en sí, no acceptant que ells no van fer el suficient quan estaven al poder per pal·liar la lamentable situació de la nostra carretera i altres en el mateix estat", sentencia.

Els fets es remunten al passat dia 16 durant la celebració del 29è concurs de gossos d'atura de Llavorsí, quan un grup de veïns dels nuclis agregats de Baiasca i Arestui, entre els quals s'hi trobava Jordi Fillet, van manifestar-se per reclamar millores a la carretera. Fillet ja va manifestar la necessitat de trobar una solució definitiva per la carretera el passat mes de març, quan part de la via es va haver de tallar per una esllavissada de roques i fang.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació