Dilluns, 6 de maig de 2024
eleccions 27-s

Antonio Baños presenta la candidatura de la CUP-Crida Constituent a Sort

Més d'un centenar de persones van assistir a l'acte, on també hi va participar la pallaresa Clara Barbal

Redacció 24 d'agost de 2015 a les 12:14

Antonio Baños al parc del Riuet de Sort. Foto: CUP


Unes 130 persones han assistit aquest diumenge al migdia al parc del Riuet de Sort per escoltar els parlaments del nº1 de la CUP-Crida Constituent, Antonio Baños, i de la representant pallaresa a les llistes per la circumscripció de Lleida, Clara Barbal. La periodista ha remarcat el caràcter territorial de la llista, amb representació de totes les realitats de la demarcació, incloent-hi la Franja de Ponent i l'Aran i ha reivindicat el paper del territori en el procés constituent de la futura república catalana.

Baños, per la seva part, ha centrat la seva intervenció en la indestriabilitat del procés d'alliberament nacional, amb la defensa de la sobirania popular "enfront dels greuges de l'estat espanyol i el sistema capitalista". Baños ha remarcat que el paper de la CUP en el procés d'independència del país és un paper clau que actuarà com a catalitzador. "Es diu que la CUP és un partit frontissa i això no és cert, no assistim inerts a l'espectacle sostenint dues fulles d'una porta, el nostre paper és més aviat de molla, un paper actiu, tensant la situació per desencadenar la ruptura democràtica i evitar els dilacionismes en el procés".

Baños ha assegurat que la CUP donarà suport a aquelles iniciatives que vagin en la línia de proclamar la independència i iniciar un procés constituent de base popular de la nova república catalana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació