Dilluns, 29 d'abril de 2024

Campanya per rebatejar el municipi de la Torre de Capdella com la Vall Fosca

La CUP impulsa una recollida de signatures que s'entraran al pròxim ple com a proposta de procés participatiu

Jordi Ubach 21 d'agost de 2015 a les 12:22

Detall d'un senyal de trànsit, amb Capdella escrit amb 'p'. Foto: Ajuntament


Una campanya ciutadana promoguda per la CUP Vall Fosca vol demanar a l'Ajuntament de la Torre de Capdella que iniciï un procés participatiu per tal de valorar la possibilitat de canviar el nom del municipi pel de la Vall Fosca, una proposta política del partit a les darreres municipals. Ara, s'està impulsant una recollida de firmes que s'entraran al pròxim ple com a proposta de procés participatiu.

En aquest sentit, la CUP argumenta que el conjunt del municipi és prou extens -consta de 19 pobles- com perquè tots ells s'associïn a un de sol, La Torre de Capdella, que ni tan sols és el més gran, encara que la casa de la vila hi estigui ubicada. A més, exposen que "la gent coneix la Vall Fosca, és un nom que popularment s'associa a tot el municipi i ja s'utilitza a nivell turístic com a representació de tot el municipi o a l'escola i llar d'infants municipal".

La CUP proposa aquest canvi de nom "per aprofitar el potencial turístic que té el nom de la Vall Fosca i per tractar-se d'un nom més representatiu", sense que això afecti a la seva capitalitat. Aquesta iniciativa compta amb el suport de bona part de la població i, a través de la recollida de signatures, la CUP vol demanar a l'ajuntament que sotmeti el tema a consideració de la ciutadania en un procés obert on es valori i es debati la idoneïtat o no de canviar el nom del municipi.

Un municipi de canvis

Aquesta proposta arriba dos mesos després que l'ajuntament aconseguís un canvi en la toponímia oficial del municipi, després de diversos anys de reivindicació a la Generalitat. Fins llavors el nom que constava oficialment era La Torre de Cabdella, enlloc de l'actual La Torre de Capdella, que és el nom tradicional que el consistori ja utilitzava des de feia anys en la senyalització local i als documents oficials.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació