Dijous, 2 de maig de 2024

La CUP Pallars impugna els sous «desorbitats» dels consellers comarcals

Denuncia els sous que s’han fet públics als consells comarcals pallaresos

Jordi Ubach 20 d'agost de 2015 a les 13:07

Els sous dels consellers comarcals pallaresos, en el punt de mira de la CUP. Foto: Jordi Ubach


La Candidatura d'Unitat Popular del Pallars ha emès un comunicat als mitjans on mostra el seu desacord amb els sous "desorbitats" que s'han fet públics de la representació en els dos consells comarcals pallaresos. Deu dies després que l'equip de govern de Soriguera critiqués obertament els elevats sous dels càrrecs del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l'organització ha fet extensiva la seva denúncia a l'ens del Pallars Jussà. 

En aquest comunicat, que podeu llegir íntegre en aquest enllaç, l'agrupació independentista fa públiques les retribucions dels dos presidents, els gerents i els vicepresidents de totes dos institucions. La CUP critica que si bé la renda familiar disponible al Pallars ronda els 15.000 euros anuals, "els nostres representants i càrrecs tècnics tindran uns salaris fins a tres vegades superiors a aquesta xifra".

Segons la CUP, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, rebrà a l'any 30.789 euros bruts amb un 70% de dedicació; el gerent, Josep Maria Ardanuy, 43.040 euros; la vicepresidenta primera, Maria Pilar Cases, uns 35.187 euros i el vicepresident segon, Martí Cardona, uns 17.594 euros amb un 50% de dedicació. Al Sobirà, el president, Llàtzer Sibís, percebrà uns 44.996 euros bruts a l'any; el gerent, Miquel Bringueret, 48.984 euros; i els vicepresidents, Anna Panisello i Jordi Altieri, uns 19.125 euros cadascun pel 50% de dedicació.
 

Llegeix el comunicat íntegre de la CUP Pallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació