Divendres, 19 d'abril de 2024

L'església d'Isona a través de 50 anys d'imatges i records

El llibre de Sisco Amorós explica la història del temple, posant èmfasi en la seva remodelació

Aida Morales 14 d'agost de 2015 a les 13:04
L'església d'Isona, al Pallars Jussà, serà la seu de la presentació, aquest divendres, del llibre de l'historiador Sisco Amorós i Capdevila sobre aquest mateix monument arquitectònic. Sota el títol “L'església d'Isona: 50 anys d'imatges i records”, l'escriptor intentarà traslladar als seus lectors, precisament això. 

El llibre pren rellevància després de l'abril del 2014, quan es van complir els 50 anys de la remodelació i de l'ampliació d'aquesta església. Després de la repercussió que va tenir la Guerra Civil sobre aquest monument, a finals dels anys 60 es va decidir reconstruir i millorar. 

El projecte va ser elaborat per Gabino Lagarriga, el mateix arquitecte que havia realitzat la majoria d'obres de la companyia estatal “Regiones Davastadas”, destinada a reconstruir i dotar de serveis la vila que, amb poc més de 1.000 habitants, havia quedat pràcticament destruïda durant el conflicte. 

En aquest llibre, s'explica aquesta història, i es repassa, fotogràficament, la vida del temple, fent especial atenció a les obres de remodelació, als seus capellans i a la recent restaurada imatge de la verge de l'Assumpció.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació