Dissabte, 27 d'abril de 2024

L'Església de Sant Martí de Naens ja és Bé Cultural d'Interès Local

Aquest monument ha estat declarat BCIL pel Consell Comarcal del Jussà, i se suma a 15 edificacions més

Aida Morales 13 d'agost de 2015 a les 13:45

L'Església de la Mare de Déu de la Cinta de Lliminana Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà


El Consell comarcal del Pallars Jussà ha declarat, a petició dels municipis, l'Església de Sant Martí de Naens com a Bé Cultural d'Interès Local. D'aquesta manera, se suma als 15 altres edificis que ja tenen aquest distintiu. Aquesta església va rebre la distinció el passat mes de juliol, amb l'objectiu de promoure la seva conservació i donar més valor aquest monument, que forma part de la història viva de la comarca. 

De la mateixa manera que Sant Martí de Naens, hi ha una desena d'esglésies i capelles més que també han estat declarades Bé d'Interès Local. Entre aquestes, la capella de Sant Gregori, la de la Mare de Déu del Rosari de Castell del Mur, l'església de Santa Maria de la Cinta de Limiana, la de la Nativitat de la Mara de Déu de Sossis, la de la Mare de Déu de la Plana de Pessonada, i la de Santa Maria d'Hortoneda, entre d'altres. 

De la mateixa manera, també s'han protegit altres monuments com l'edifici emblemàtic del Cafè Modern d'Isona, que va ser dels primers en obtenir la declaració de BCIL el 2009, les antigues escoles de Mont-rós, la Font de Sant Gregori i el Forn de Pa de Miret.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació