Diumenge, 28 d'abril de 2024

Les fortes pluges obliguen a fer més d'una setantena de sortides

Les comarques més afectades per les precipitacions han estat l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Val d'Aran

Redacció 8 d'agost de 2015 a les 20:34

Els Bombers de la Generalitat han fet 75 sortides per les fortes tempestes que han descarregat arreu de Catalunya aquest dissabte. Les comarques on s'han registrat més serveis són La Selva (16), el Gironès (16) i el Vallès Occidental. La majoria de sortides han estat per inundacions de baixos i pàrquings, netejar fang de vies, sanejar façanes d'edificis i retirar branques i arbres caiguts. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit alerta que la circulació a la GI-633 a Sant Julià de Ramis i a la C-63 a Sant Julià de Llor és complicada a causa d'arbres caiguts. En total el telèfon d'emergències 112 ha rebut un centenar de trucades per les fortes pluges.

La zona més afectada per les precipitacions ha estat el centre i el nord del país, especialment les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Val d'Aran. En alguns punts les precipitacions han superat els 40 litres per metre quadrat. Les precipitacions han provocat que en algunes zone sde la meitat oest, termòmetres hagin baixat 11 graus, segons informa el Meteocat.

S'espera que diumenge els ruixats continuin. A primera hora seran generalitzats, però a mesura que avanci el matí les precipitacions minvaran d'oest a est. No es descarten ruixats d'intensitat moderada a partir del migdia que poden descarregar arreu del país.
 

Consulta la previsió del temps al Meteocat
 

Consulta el radar del Meteocat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació