Dijous, 25 d'abril de 2024

El Pallars no destaca al Concurs d'Aparadors del FeMAP

El primer premi se l'endú la Llibreria Patalín de La Seu d’Urgell i el segon l’Òptica Ribagorça del Pont de Suert

Redacció 3 d'agost de 2015 a les 10:58
Els aparadors dels Pallars no han destacat a la primera edició del Concurs d'Aparadors del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). En aquest, hi han participat una trentena d'establiments de bona part dels municipis que composen l'esdeveniment musical, entre els quals botigues de Tremp, Sort i la Pobla de Segur. 

Totes aquestes han competit, durant el mes de juliol, amb aparadors originals i elaborats vinculats amb la música antiga, que un jurat ha avaluat un per un. Entre aquestes, el primer premi valorat en 600 euros se l'ha endut la Llibreria Patalín, de la Seu d'Urgell. En aquest, s'hi va recrear l'estudi d'un músic a l'època medieval, utilitzant diversos elements com llibres, partitures, i algunes imatges del Beatus de La Seu. Segons el jurat, un aparador "senzill i ben proporcionat, amb una "perfecta composició dels elements i una genial combinació entre la música antiga i els productes del llibreter". 

El segon premi, de 300 euros, ha estat per l'Òptica Ribagorça del Pont de Suert, per la seva "boníssima visibilitat", tal com considera el jurat, i la disposició dels elements, que formen "una combinació de colors vistosos i fàcilment identificable amb el FeMAP". A més, la creadora d'aquest aparador es va posar en contacte amb Fahmi Alqhai i Rami Alqhai, dos dels intèrprets de diversos concerts del Festival, per tal de deixar reflectida l'essència de la seva música a l'aparador. 

Per fer aquesta valoració, els membres del jurat es basaven en criteris de visibilitat, reconeixement de la temàtica de música antiga, originalitat i disposició dels elements. A partir del 15 d'agost, a més, es coneixerà l'aparador guanyador per part de la votació popular a través de les xarxes socials, que s'emportarà un lot de productes pirinencs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació