Dissabte, 20 d'abril de 2024

El FeMAP GastroFilm s'estrena amb un documental sobre cants religiosos

Els jardins de la Fundació Fiella de Tremp han acollit la primera de les sessions

Redacció 27 de juliol de 2015 a les 13:40

Aleix Gallardet presentant el documental 'Cants religiosos tradicionals'. Foto: Jordi Ubach


Els jardins de la Fundació Fiella de Tremp han acollit aquest diumenge al vespre la primera sessió del FeMAP GastroFilm, un complement a l’oferta musical del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) que, gràcies a la col·laboració de Mostremp, protagonitza un total de sis sessions on es poden degustar productes alimentaris elaborats artesanalment de cadascun dels llocs, amb les explicacions de cada productor que acompanyaran la projecció d'un documental de 30 minuts sobre antics cants religiosos a l’Alt Pirineu.

Unes 70 persones es van donar cita per veure el documental, titulat 'Cants religiosos tradicionals', i que és obra del pallarès Aleix Gallardet. Aquest dilluns el GastroFilm viatjarà fins a Sort, on es comptarà amb les degustacions del Celler Batlliu i dels formatges de Tros de Sort, a les 21:30h, a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà. Dimarts, per últim, serà el torn de la Pobla de Segur, en un acte que acollirà la seu de Licors Portet i on es podran degustar els seus licors i els dolços de Postres de Músic, a partir de les 22h.

El FeMAP s'allarga fins el 30 d'agost. Té un pressupost de 325.000 euros, un 10% més que l'any passat. Un 34% d'aquest l'aporten els ajuntaments, un 23% la Generalitat, un 18% les diputacions, un 17% es finança a través d'entrades i patrocinis, un 3,7% procedeix de l'Estat i un 3% Andorra. El diari Pallars Digital és, des d'aquest any, un dels mitjans col·laboradors del FeMAP.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació