Dissabte, 20 d'abril de 2024

Tret de sortida a l'Esbaiola't d'Esterri d'Àneu amb molta participació

El circ, el teatre i la dansa seran els protagonistes durant tot el cap de setmana a les Valls d'Àneu

ACN / Redacció 25 de juliol de 2015 a les 10:53

La cia. La Folle Allure va fer les delícies dels assistents amb 'Le Fabuleux Cirque'. Foto: Jordi Ubach


Els grups locals Petacanyes i l'Estarna han donat el tret de sortida a la vuitena edició del festival Esbaiola't d'Esterri d'Àneu amb una cercavila pels carrers del poble que han fet ballar xics i grans. Aquesta edició del festival de circ, teatre i dansa destaca per la implicació de grups locals, com bastoners grallers, diables, caps grossos o grups de teatre. Amb la cercavila inaugural s'ha iniciat un cap de setmana on el públic podrà gaudir d'una trentena de companyies i podrà escollir una cinquantena d'activitats.

La majoria de companyies són catalanes però també n'hi ha dues de franceses i una de belga, Acrobarouf, que està de gira per Catalunya amb el seu vertiginós muntatge 'Scratch!'. Aquest divendres a la tarda els més petits ja han pogut participar en un taller d'automaquillatge, jugar a la platgeta del festival, pujar a un carrusel o fer-se una agulla amb llana d'ovella xisqueta. La majoria dels assistents al festival són famílies amb nens que aprofiten per passar un cap de setmana de circ, teatre, jocs i dansa a les Valls d'Àneu.

La cercavila inaugural ha animat al públic i l'ha fet ballar pels carrers del poble al ritme del so de les gralles i els tambors. Al passeig pels carrers s'hi han afegit els capgrossos d'Esterri i els minairons així com l'Esperanceta que ha arrencat les rialles de la gent. Farrés Brothers, La Cremallera Teatre, Claire Ducreux o La Baldufa són algunes de les companyies catalanes que actuaran a Esterri.
 

Cercavila inaugural pels carrers del poble. Foto: Jordi Ubach


A les 20h del vespre, la companyia francesa La Folle Allure ha estrenat a l'estat espanyol l'espectacle 'Le Fabuleux Cirque', amb un gran èxit d'assistència. Fins aquest divendres s'han venut més de 3300 entrades, el que representa un 40% del total. Això suposa que ja hi ha espectacles per al dissabte i diumenge amb entrades exhaurides, com per exemple 'Tripula' de Farrés Brothers, 'Troc, Troc' de Mou-lo projectes i alguns dels tallers 'Crea una agulla de pit' de l'Obrador Xisqueta. 

Tot i les previsions meteorològiques s'han pogut realitzar tots els espectacles sense cap mena de problema, i en cas de pluja per al dissabte o diumenge hi ha preparats plans alternatius que assegurarien poder realitzar la majoria d'espectacles. Per causes de força major l'espectacle 'Mobile' de la companyia Chabatz d'entrar, que estava programat per al dissabte a les onze de la nit, s'ha hagut de substituir pel consolidat espectacle 'Boom' de la companyia Chapertons.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació