Dimarts, 7 de maig de 2024

​El Jussà fomenta l'ús d'embolcalls reutilitzables per als aliments dels més petits

El Consell Comarcal reparteix 'boc'n rolls' entre els nens i les nenes de l’esplai de La Casa del Sol Naixent

Redacció 22 de juliol de 2015 a les 10:05

Els nens de l'esplai amb els seus boc'n rolls. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb l'esplai de La Casa del Sol Naixent, vol fomentar la reducció de l'ús de residus com una de les prioritats de la gestió d'aquests. Per aquest motiu, aquest dimarts s'han repartit 'boc'n rolls' entre els nens i les nenes que participen a l'esplai. Aquests són uns portaentrepans reutilitzables, ajustables, plegables, rentables i indispensables si es vol evitar llençar cada dia l'embolcall de l'esmorzar.

Des del Consell s’han fet vàries campanyes de sensibilització, en les quals s’han repartit 2000 'boc’n rolls' a totes les escoles de la comarca i diferents entitats. Aquest sistema permet dir adéu als embolcalls d'un sol ús, ja que és un portaentrepans ecològic per menjar fora de casa. El seu tancament fàcil l'ajusta a qualsevol aliment (sandwich, fruita…). És molt pràctic, lleuger, es pot rentar i serveix d'estovalles. I per tant es pot reutilitzar i gaudir una vegada darrera l’altra. 

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, que ha entregat els boc'n rols als nens i les nenes, ha remarcat la importància que els més petits es sensibilitzin amb tot allò que té a veure amb la protecció del medi ambient i ho incorporin a les seves activitats diàries. Aquestes accions tenen per objectiu evitar la generació quantitativa de determinats tipus de residus com el paper d'alumini, que costa molt de tractar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació