Dijous, 25 d'abril de 2024
esports

La Ultra Valls d'Àneu es consolida amb la participació de 750 corredors

Les Valls d'Àneu acolliran aquest cap de setmana fins a quatre modalitats de cursa, des de la Ultra Trail fins la Caminada Popular

Redacció 16 de juliol de 2015 a les 12:17

Ultra Valls d'Àneu-Esterri d'Àneu Foto: Josep Maria Montaner


Les Valls d'Àneu ja estan preparades per acollir aquest cap de setmana una de les curses més atractives per als aficionats a l'esport de muntanya, la 'Ultra Valls d'Àneu - Memorial Edu, Just i Quique', que com cada any homenatja aquests tres muntanyencs de la zona morts el 2008. La prova, organitzada conjuntament per l'Espot Esquí Club-Valls d'Àneu i la Fundació Barcicas, compta amb el recolzament de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i el seu alcalde, Ramón Villuendas, aficionat a les curses de muntanya.

La prova reina serà, després de la seva estrena l'any passat, la Ultra Trail que, amb 92,3 quilòmetres de distància i un desnivell positiu de 7.344 metres, és ideal pels amants de la muntanya més alpina, ja que només compta amb set quilòmetres de pista forestal. A més, aquesta segona edició de la Ultra Trail torna a comptar amb un quilòmetre vertical "amagat" de 1.400 metres de desnivell en cinc quilòmetres de recorregut. "Buscàvem quelcom diferent i vam pensar en aquesta possibilitat", explica Villuendas.

A banda de la Ultra Trail, els corredors podran optar per la Cursa de Resistència, que estrena un nou traçat en la seva 7a edició. Així, s'han eliminat tots els trams de carretera, trams de pista forestal i s'hi ha afegit una part tècnica de muntanya amb unes vistes impressionants. De 45 quilòmetres, transcorre per camins tradicionals plens d'encants naturals i magnífiques vistes, i compta amb 3.300 metres de desnivell positiu.

La Marxa Popular, una altra proposta, és una marxa pensada tant per als excursionistes habituals com per als que només surten a la muntanya ocasionalment amb un recorregut de 20 quilòmetres, desnivells de no massa dificultat (500 metres) i amb un terreny del tipus corriol de muntanya en quasi tot el recorregut, tret de la sortida i l'arribada i alguns trams en què s'haurà de creuar la carretera.

Per últim, la Caminada Popular, a l'abast de tothom, des del nen que va en cotxet fins als padrins acostumats a fer-la, per la famosa i coneguda pels veïns i veïnes d'Esterri d'Àneu com la "ruta del colesterol". Una marxa lúdica de 2 quilòmetres, totalment plana, sense cap dificultat afegida, no competitiva.

Promoció i dinamització per les Valls d'Àneu

Per l'alcalde d'Esterri d'Àneu i col·laborador actiu de la Ultra Trail Valls d'Àneu, Ramon Villuendas, la Ultra Valls d'Àneu suposa una "dinamització econòmica molt important per la zona". A més, afegeix, "el fet que vinguin corredors d'arreu de l'Estat fa que la prova generi una promoció molt important de les Valls d'Àneu".

​En total, uns 750 participants arribats de de tot el territori nacional participaran a la Ultra Trail Valls d'Àneu 2015, rècord absolut de la prova. Com sempre, les curses transcorreran pels quatre municipis de la zona: Alt Àneu, Espot, la Guingueta d'Àneu i Esterri d'Àneu. Aquest últim serà, com de costum, l'escenari de la sortida i l'arribada de totes i cadascuna de les proves.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació