Dijous, 16 de maig de 2024

Presentada la 15a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp

L'IEI va acollir la presentació del festival, les actuacions del qual tindran lloc des de l'1 d'agost fins el 26 de setembre

Redacció 16 de juliol de 2015 a les 09:16

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Foto: IEI


El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit la roda de premsa de presentació i el posterior acte d’inauguració del XV Festival de Música de la Vila de Rialp que se celebrarà entre el 14 de juliol i el 26 de setembre. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i del president de l’associació de música de Rialp, Josep Sabarich.

El Festival de Música de la Vila de Rialp és, tal i com reconeixen els organitzadors, un dels esdeveniments culturals més atractius del que es pot gaudir a les comarques de Lleida, especialment a l’estiu. La doble vessant de difondre la música com a element de cultura i la de donar a conèixer un dels paratges més emblemàtics de les comarques de muntanya, donen l’equilibri necessari per l’èxit que ha assolit el festival des de la seva creació.

Els concerts no se centren només a la vila de Rialp, sinó que se’n beneficien les comarques properes. Alguns concerts es fan en poblacions del Pallars Jussà, fins hi tot, a la mateixa ciutat de Lleida, a l’IEI. El festival de Música de Rialp –organitzat per Rialp Musical i amb la col·laboració d’entitats com l’associació de veïns i veïnes de Surp- permet donar a conèixer els municipis del Pallars arreu del món, i representa un complement d’interès musical de primer ordre.

Durant el festival es podran seguir actuacions de formacions molt diverses, tal i com ja ha anat succeint al llarg de les anteriors edicions, amb la presència d’orquestres de càmera i simfòniques, orquestres d’acordions, concerts de música gospel, concerts de cant coral, concerts de música i patrimoni, directors, concertinos, violí, viola, piano, clarinet, xel, acordió, bandoneó, guitarra, flauta, percussió, o cant.

Un cop presentat el Festival, el dimarts  a la tarda, ja s’ha fet el primer concert, concretament al Pati de l’IEI, a càrrec de la pianista italiana, Ludovica Vincenti, guanyadora del primer concurs internacional de piano romàntic antic d'Europa celebrat l’any passat a Rialp. El proper concert tindrà lloc l'1 d'agost a Rialp, a càrrec de Pedro Navarro.
 

Programa d'actes del Festival de Música de la Vila de Rialp 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació